DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Nagyon sajnálom, hogy Török Zsolt képviselő úr anélkül, hogy kellő mértékben tájékozódott volna, a jelenleg hatályos magyarországi nyugdíjszabályozás kapcsán hangulatjelentésről, hangulatkeltésről beszél. Én úgy gondolom, a hangulatkeltésről inkább a 19 ezer forintos nyugdíj jut az ember eszébe, inkább Kovács László pártvezető úrnak az elmúlt hetekben elhangzott azon kijelentései, miszerint az európai uniós csatlakozást követően automatikusan növekedni fognak a nyugdíjak, ezek nem felelnek meg a valóságnak.
A jelenlegi gazdasági környezetben természetesen a svájci indexálás miatt reálnyugdíj-növekedés várható, azonban itt az alapvető probléma az, hogy a reálbérek és a reálnyugdíjak közötti olló évek óta növekszik. Ezért is javasolta legelőször már a Magyar Demokrata Fórum akkor, amikor a minimálnyugdíjnak a minimálbérhez történő kötésére tett javaslatot, majd azt követően, hogy jövőre az európai uniós csatlakozás során egy nagyobb arányú, a nyugdíjalapba beépülő korrekcióra kerüljön sor, hogy a nyugdíjak kérdésével mindenféleképpen foglalkozni kell.
Természetesen támogatjuk a Fidesz-Magyar Polgári Párt országgyűlési határozati javaslatát. A kormányzati oldal most tanúbizonyságot tehet arról, hogy választási propagandának tekinti-e a különböző társadalmi csoportoknak történő juttatást, a különböző társadalmi csoportokkal történő érdembeli foglalkozást, vagy pedig az ellenzék ilyen irányú kezdeményezéseit következetesen lesöpri az asztalról, majd néhány hét múlva saját ötleteként hozza a Ház asztalára. Kérem önöket, gondolják meg, és kérem, hogy támogassák az előterjesztést.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
(17.10)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir