SZŰCS LAJOS

Full text search

SZŰCS LAJOS
SZŰCS LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Sajnos, az a gyerekeimnek elmondott kis mondóka jut eszembe, hogy ez elment vadászni, az meglőtte, hazavitte, a legkisebb pedig elvitte. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Megette!) És meg is ette. (Folyamatos, általános zaj.)
Bizony, ebben a helyzetben azért kellett kiegészítenünk az “elvitté”-t, mert március 13-án nyújtotta be ezt a határozati javaslatot Harrach Péter és Mátrai Márta, s az után, miután ez már benn volt a rendszerben, ha esetleg odafigyelnének rá a képviselőtársaim, és annak a 3 millió 600 ezer nyugdíjasnak az érdekeit is megpróbálnák képviselni, akkor tudhatnák, hogy rohammunkában Kósáné Kovács Magda és Béki Gabriella is készített egy határozati javaslatot, és ennek megfelelően megpróbálták lesöpörni ezt a határozati javaslatot.
Miről is szól ez a javaslat? Arról, hogy nézzük meg, ne legyenek vesztesei a nyugdíjasok az európai uniós csatlakozásnak, ne legyenek vesztesei azok az emberek, akik életük során egyszer már megdolgoztak a nyugdíjukért. Lehet ezt másként is magyarázni, hogy a reálérték fogalmával kapcsolatban vitáink lehetnek, de szeretnék arra hivatkozni, amit Eörsi Mátyás képviselőtársam mondott egy általa benyújtott határozati javaslat kapcsán, hogy mögöttünk sajnos nincs meg az az apparátus, amelyik meg tudja mondani, hogy melyek azok a törvények, amelyeknek a módosítására szükség van ebben a helyzetben, és ezért kértük fel ebben a határozati javaslatban a kormányt, dolgozza ki azokat, hogy valóban megőrizhessék a nyugdíjasok életük méltóságát, a nyugdíjuk pedig a vásárlóerejét. Éppen ezért kérjük ennek a határozati javaslatnak a tárgysorozatba-vételét és támogatását.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir