PÁNCZÉL KÁROLY

Full text search

PÁNCZÉL KÁROLY
PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt napokban az Oktatási Minisztérium vezetői sorozatosan arról nyilatkoztak, hogy a közoktatási törvény módosítását követően nem tájékoztathatják majd a pedagógusok a szülőket arról, ha gyermeküket drogfogyasztáson vagy drogterjesztésen érik. Az elképesztő hírt óriási megdöbbenés fogadta országszerte, hiszen arról beszámoltak a televíziók és a lapok egyaránt.
Mint szülő és mint pedagógus magam is elfogadhatatlannak tartom még az ötletet is. Komolyan gondolják, hogy arra kötelezhetik gyermekem tanárait, hogy adott esetben eltitkolják előlem, ha súlyos gondja van? És komolyan gondolják, hogy mint pedagógus engedelmeskednék egy ilyen ostoba, jogászkodó elvárásnak, és titkolóznék a bajba jutott szülők előtt? Úgy tűnik, önök komolyan gondolják mindezt, hiszen a közoktatási törvény tervezett módosítása valóban tartalmazza a titoktartási kötelezettséget, és nincs utalás arra, hogy ez ne érintené a pedagógus-szülő kapcsolatot.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ön is szülő, önnek is van gyermeke. Kérem, válaszoljon nekem őszintén: mit várna el ön egy pedagógustól, ha - ne adja Isten - egy nagyon barátságos drogkereskedő, egy megtévedt díler rávenné a gyermekét egy marihuánás cigaretta közös elszívására? Azt tartaná helyesnek, hogy gyermeke drogfogyasztását eltitkolja ön előtt? Mit várna el gyermeke tanárától, ha kiderülne: gyermeke kábítószert osztogat osztálytársainak? Azt tartaná helyesnek, ha ez titokban maradna ön előtt? Ha tanár lenne és komolyan venné a hivatását, képes lenne-e arra, hogy egy ilyen súlyos problémát elhallgasson az önre bízott kisdiák szülei elől? Kinek a pártján állnak önök? A gyerekekén, szülőkén, pedagógusokén bizonyosan nem. De akkor kiknek az érdekeit képviselik önök? Sajnos kevés variáció maradt.
Köszönöm. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir