KELETI GYÖRGY

Full text search

KELETI GYÖRGY
KELETI GYÖRGY (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Simicskó úrnak két hozzászólása volt, az egyikben a csúsztatásnak egy klasszikus esetével találkozhattunk - talán tanítani is fogják majd előbb-utóbb a politikai felkészülést folytatóknak -, nevezetesen azt mondta, hogy mi támogattuk a szavazatunkkal ezt a határozatot. Mi nem támogattuk.
Szeretném emlékeztetni a tisztelt képviselőtársamat, hogy amikor a nemzetőrségről szóló parlamenti határozat volt, akkor a szocialista frakció és a Szabad Demokraták Szövetségének frakciója teljes mértékben nemmel szavazott - elnézést kérek, egy fő kivételével, úgy hívták, hogy Szűrös Mátyás -, valamennyi képviselőnk nemmel szavazott. Ön szándékosan keveri össze a hosszú és középtávú fejlesztési tervről szóló határozattal, amit valóban nagy többségben mi is támogattunk, de engedje meg, hogy ebből valamilyen módon idézzek. Ugyanis az nem azt mondta, hogy a nemzetőrséget milyen szervezetté kell átalakítani, hanem ez az említett országgyűlési határozat arról is szól, hogy az átalakításnak ki kell terjednie a haderő életének minden területére, ennek megfelelően meg kell vizsgálni a területvédelmi erők átalakításának, a nemzetőrség fokozatos létrehozásának lehetőségeit és feltételeit. Ez nem létrehozást jelent - gondolom, ezzel mindenki tisztában van.
A másik, amit a rendelkezésre álló időben szeretnék elmondani: Simicskó úr azt mondta, hogy ha mi most ezt a határozatot megszavazzuk, akkor minden olyan törekvést, amit ők szerettek volna ezzel megvalósítani, annullálunk. Felhívom a figyelmét arra, hogy a kormány által most benyújtott határozati javaslat módosításában a következő mondat szerepel: “A vizsgálatok alapján megállapítást nyert, hogy az Országgyűlés által a nemzetőrség - mint egy új, önálló fegyveres erő - létrehozásával elérni szándékozott célok előnyösebben és eredményesebben valósíthatók meg az önkéntes tartalékos rendszer keretében.” Azt gondolom, jó lenne a felkészülés során a tisztelt képviselőtársamnak elolvasni ezt az indoklást, és a megfelelő következtetéseket levonni.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir