FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Az ezen az ominózus ülésen részt vevő jogán szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni különösen ahhoz, amit Veres János mondott, mert sajnálatosan egyoldalúan állította be a történéseket.
Úgy kezdődött, hogy a jelenlegi baloldali hatalom önmagát is meghazudtolva későn nyújtotta be a költségvetési törvényt. De nem ez volt az első eset, ezt tette előtte az adótörvényekkel és még jó néhány esetben, amikor a képviselőket kész helyzet elé állították és időkorlátba szorították, hogy ne tudjuk se értelmezni, se kimunkálni, milyen módosítást lehessen hozzáfűzni. Ennek logikus következményeként - aki ismeri a költségvetés vitaszerkezetét, tudja - sajnálatos módon nagyon nehéz volt a költségvetést megtárgyalni. Ez azon az ominózus pénteken is látszódott.
Az a hatórás vita nem a költségvetés tárgyalásával telt el, hanem előtte számos nagyon fontos, önök által beterjesztett törvényjavaslatot kellett megvitatnunk és módosító indítványokat kellett megszavaznunk. Az említett hatórás vita nem a költségvetés tárgyalásával telt el, azt még el sem kezdtük - hogy pontosítsam Veres János megállapításait -, majd amikor elkezdtük és látszódott, hogy olyan súlyos, a költségvetési hiányt növelő kormányindítványokat tettek be, amelyeket nem voltunk hajlandók bábú módjára megszavazni, mint ahogy azt a baloldali hatalom képviselői megtették, és részletes kifejtését kértük Bathó Ferenc úrtól, a kormány képviselőjétől, akkor jött az az eddig soha nem tapasztalt erkölcstelen - habár lehet, hogy ezt önök házszabályszerűnek nevezik - lépés, amelyben két percre korlátozták a hozzászólás lehetőségét.
(16.00)
Innentől kezdve remélem, érti mindenki, hogy az előttünk álló néhány ezer módosító indítvány érdemi megvitatására már nem kerülhetett sor. Mi ezek után éjfélkor el is jöttünk onnan - ezt is elmondom -, mert értelmetlen volt ilyen vitaszerkezetben a továbbiakban fenntartani a jelenlétünket. Még egy apróság azért történt: még nem volt benyújtva minden módosító indítvány, amikor a kormány 11 óra 48 perckor benyújtotta a kormány által támogatott indítványok listáját. Mondom, ekkor még nem volt beadva az összes módosító indítvány! De ő valami miatt már akkor tudta, hogy milyen indítványokat fog támogatni. S mindezt azért tette, mert pontosan tudta, ha éjfélig nem nyújtja be a támogatott sorok indítványát, akkor hétfőn, kedden nem kezdődhet el a parlamenti ülés, ezáltal sajnálatos módon a költségvetés megszavazása kitolódott volna egy későbbi időpontra. A történet így hiteles. Önök a kényszer miatt nyúltak ehhez a nemtelen eszközhöz.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir