DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN, a környezetvédelmi bizottság előadója: Köszönöm, elnök úr. A hozzászólásom jelen szakaszában a környezetvédelmi szempontokat szeretném taglalni, és külön kiemelni az előkészítő viták során, hogy az előterjesztést érdemben megvitatta az Országos Környezetvédelmi Tanács és az Országos Területfejlesztési Tanács egyaránt.
A terv biztosítja országos szinten a fenntartható fejlődés elvének megfelelő területhasználatot és a műszaki infrastruktúra-rendszerek összehangolt térbeli rendszerét a környezeti, természeti, ökológiai és kulturális értékek védelme céljából.
(20.00)
A terv garanciát ad arra, hogy az országos és regionális jelentőségű létesítmények megvalósíthatóak legyenek, ne ütközzenek a helyi tervekkel. A távlati infrastruktúra-rendszerre tett javaslat elfogadásának jelentősége abban áll, hogy ezáltal eldőlnek a közúthálózat és a vasúthálózat alapvető kérdései, és megszűnnek az egyes építmények és egyes nyomvonalak szükségességéről szóló viták.
Én a XI. kerületben lettem képviselővé választva, és az M0-s körgyűrű megépítése nagyon komoly gondokat okozott a számunkra, ahol az M1-M7-es sztráda csatlakozik, úgyhogy személyesen külön értéknek tartom, hogy az M0-s körgyűrű zárását délről is biztosítja a tervezet.
A törvénytervezet segítségével csatlakozni tudunk az európai infrastruktúra-rendszerekhez, illetve illeszkedünk az Európai Unió országai által irányelvként elfogadott területfejlesztési koncepciókban megfogalmazottakhoz. A területfelhasználás tervezése során érvényesülnek az Unió térségfejlesztési irányelvei, valamint az európai területfejlesztési perspektívában rögzítettek, ez alatt értve a környezetvédelmi szempontokat is.
Mindezek figyelembevételével a környezetvédelmi bizottság többsége támogatja az általános vitára bocsátást.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir