DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Elnök Asszony! Köztársasági Elnök Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Köszönöm a megjegyzéseket, észrevételeket. Hallgatva az ellenzék megjegyzéseit, kicsit többet vártam (Derültség a kormánypártok soraiban.), de ennyi is nagyon jó. (Tállai András: Nem te értékeled az ellenzéket!)
Tisztelt Képviselők! Tudniuk kell, hogy természetesen nem gondoljuk azt, hogy mindent úgy csináltunk, ahogyan önök szeretnék, még talán úgy sem, ahogyan mi szerettük volna. (Közbeszólás a Fidesz soraiból.) Nyilvánvaló, képviselő úr, hogy az ellenzéki konstruktív javaslatok befogadása lehetett volna szélesebb is. Ehhez csupán annyit szeretnék hozzátenni: tanulunk belőle, szívesen vesszük a konstruktív javaslatokat, ami egyébként, mondjuk, nem teszi lehetetlenné a költségvetés teljesítését, tehát, ami nem megy messze túl azon a határon, amit az ország teherbíró képessége képes elviselni. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Ami a képviselő úr megjegyzését illeti arra vonatkozóan, hogy az ígéreteket illik betartani: természetesen ezt én is így gondolom. 2006-ig sok időnk van arra, hogy minden ígéretünket beváltsuk. (Taps a kormánypártok soraiban.)
A képviselő úr említette a Vásárhelyi-tervet. Szeretném tájékoztatni a tisztelt parlamentet, hogy a Vásárhelyi-terv programját az e heti kormányülésen áttekintjük, és el fogjuk fogadni azokat a javaslatokat, amik ahhoz kellenek, hogy meginduljon ennek a megvalósítása. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Sokat gondolkoztam azon, hogy mit válaszoljak Lendvai Ildikó képviselő asszonynak, frakcióvezetőnek (Derültség és közbeszólások a Fidesz soraiból.), merthogy vártam, hogy mondjon valamit, amihez kapcsolódni lehet. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Adj neki egy “fülest”!) Nos, azt tudom mondani, hogy vállaljuk azt, hogy az IFA teherautók környezetkímélő motorjához szükséges adókedvezményeket biztosítani fogjuk. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Végül, hölgyeim és uraim (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Végül? – Az elnök csenget.), szívesen vállalom azt, hogy mindazt a konstruktív javaslatot (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiból.), amit az ellenzék tett a mostani vitában, meg fogjuk fontolni.
Köszönjük szépen. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ennyi? – Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir