DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Csákabonyi Balázs képviselő úr felszólalása, különösen az előző, nagyon széppé tette a menyasszonyt, mármint ezt a törvényjavaslatot, és a kamara elnökének a kifogásait is eléggé letompítva adta elő.
Ez olyannyira megtévesztően hangzott itt most el, képviselő úr, hogy Horváth János képviselőtársam úgy értette a dolgot, mint ha ezzel a törvénnyel a kamara egyetértene, és valami alkuegyezség jött volna létre az ügyvédi kamara és a kormány között. Nem erről van szó, képviselő úr! A valóság az, hogy Horváth Jenő nagyon markáns szakmai ellenvéleményt fejtett ki a törvény egyes megoldásaival kapcsolatosan - és ezt ne hallgassuk el! Éppen ezért kell azt elhárítanom, hogy ebben a törvényben a vitakérdések át lennének politizálva, mert mind a bizottságban nagyon lényeges szakmai vita folyt, és úgy gondolom, hogy itt ez idő szerint is igazából szakmai vita folyna, ha tényleg belebocsátkoznánk végre a szakaszoknak és a felmerült problémáknak a konkrét tárgyalásába.
Tehát nincs szó semmiféle megegyezésről az ügyvédi kamara és a kormány között. Az ügyvédi kamara elnöke elégedetlen volt a megoldásokkal, a vitatott megoldásokkal nyilvánvalóan; amelyeket nem vitatott, azzal kapcsolatban nem volt negatív észrevétele, ezt kifejezésre is juttatta a bizottságban. Tehát annyiban ki kell igazítanom, pontosítanom kell Csákabonyi képviselőtársam korábbi előadását, hogy ez a törvény nem bírja a magyar ügyvédtársadalom egyetértését, ebben a formában semmiképpen sem bírja, és ha valaki ezt kifejezésre juttatta és jogosult kifejezésre juttatni, akkor az a legfelsőbb ügyvédi érdek-képviseleti szerv, a Magyar Ügyvédi Kamara. (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az időkeret leteltére.) Ezt Horváth Jenő ebben a formában exponálta a bizottsági ülésen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir