DR. HORVÁTH JÁNOS

Full text search

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Farkas Imre képviselő úr azt mondja Font Sándor képviselő úrnak, aki most kiment, hogy finnyás módon beszél a témáról. Font Sándor képviselő úrtól én sokat tanultam az agrárium dolgában, pedig én ebben nőttem fel. Ő valóban sok mindenhez jól ért.
Amikor Font Sándor képviselő úr azt mondja, és Farkas Imre képviselő úr sem mondta nagyon különbözően, nevezetesen nem értem, nem értem… Ha most nekem volna egy kivetítőm, ide kivetíteném nagy betűkkel: nem értem, felkiáltójel, kérdőjel, nem értem. Én sem értem! Mit? Vannak olyan elemek a mi agráriumunkban, és most szabályozzuk az agráriumot, amely elemek továbbra is a nem értem jelzővel lesznek; nevezetesen egy-két példa, a magyar termékek ára a világpiacon.
Tisztelt Ház! Egy amerikai előadókörúton voltam januárban, Kaliforniában is - melyik városban is? -, Stanfordban elmentem a farmermarketra, ahol a környékbeli farmerek behozzák a termékeiket, és azokat a sátrakat nézegettem, ahol aszalt gyümölcsöt árultak, szárított, tehát aszalt szilvát, meg mindent. Különösen érdekelt a szőlő, amit Magyarországon mazsolának nevezünk, és talán néhányan emlékeznek, képviselőtársaim, két hónappal ezelőtt én erről itt témát hoztam föl, és voltak, akik majdnem kimosolyogtak, és még hetekkel később is megszólítottak. Nos, Amerikában, Kaliforniában az aszalt gyümölcs ára alacsonyabb, mint Magyarországon. Hát hogy lehet az? Magasabbak ott a bérek? Vagy itt magasabbak? Vagy hogy van? Nem értem. És amikor az agrárrendtartás felé megyünk, akkor amíg nem találunk ezekre is választ, vagy föl se tesszük a kérdést, addig bizony nem lehetünk teljesen nyugodtak.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir