KARAKAS JÁNOS

Full text search

KARAKAS JÁNOS
KARAKAS JÁNOS (MSZP): Elnézést kérek, képviselőtársaim, de Pap János azt mondja, nem látja a célját és értelmét ennek a törvénytervezetnek. Valószínűleg nem látta célját és értelmét 1998-2002 között sem, amikor kormánypárti képviselő volt; valószínűleg abban bízott, hogy majd az uniós csatlakozáskor lesz, ami lesz, bízzuk a termelőre, szakadjon rá az ég is, ha kell.
Aztán egy bibliai idézetet mondott, hogy jó reménységgel lenni. Hát igen, többször láttam, forgatta a Bibliát a mezőgazdasági bizottság ülésén, ahelyett, hogy mondjuk, ezzel foglalkoztunk volna esetleg.
Megítélésem szerint az agrár-környezetvédelem nem az agrárpiaci szabályozás témája, de ez egy külön dolog.
Ki a termelő? Kérem, ezt egy fogalomkörben nehéz megfogalmazni. Mondok egy példát. Az Unióban kvótaszabályozás szempontjából például az, akinek kilenc birkája van, nem minősül termelőnek. Az a szőlőtermelő, aki ki akarja vonni a szőlőjét véglegesen vagy rekonstruálni akarja azt, egytized hektár felett termelő. Az a bort előállító, aki kötelező lepárlásra kötelezett, húsz hektoliteres bornagyságrend felett termelő. Az, aki beletartozik a krízislepárlás körébe, akár egy liter borral is termelő, ha szigorúan vesszük a számokat. Tehát a termelői fogalomkör meghatározása kicsit sok lenne, és lehet, hogy betöltötte volna az egész tervezetnek a tartalmát.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir