ELNÖK (dr. Szájer József)

Full text search

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 5., 12., 13., 16., 22., 23., 47., 51., valamint a kiegészítő ajánlás 2., 15. pontjaiban levő javaslatok elfogadását. Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott javaslatokat, a külön szavazásra kért pontok kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 191 igen szavazattal, 105 ellenszavazattal elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában Pósán László a 2. § (3) bekezdésében a törvény 7. § (9) bekezdésének módosításával azt javasolja, hogy felsőoktatási intézmény iskolarendszeren kívüli képzést vállalkozási tevékenységként ne folytathasson. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 105 igen szavazattal, 192 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 2. pontjában Pósán László a 4. §-ban a törvény 9/C. §-ának kiegészítését javasolja. Ebben az államilag finanszírozott képzés igénybevételének lehetőségét kívánja biztosítani. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 107 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 8. pontjában Pósán László a 7. § (1) bekezdésében a törvény 17. § (2) bekezdésében az egyetemi tanár kinevezésére vonatkozó szabályt kívánja megváltoztatni a nem állami felsőoktatási intézetben. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 110 igen szavazattal, 191 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 9. pontjában Pósán László a 7. § (1) bekezdésében a törvény 17. § (2) bekezdése utolsó mondatának elhagyására tesz javaslatot. Ez a rendelkezés az egyetemi tanári kinevezést követő más felsőoktatási intézményben történő alkalmazási szabályt tartalmaz. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 112 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 10. pontjában Pósán László ismét a 7. § (1) bekezdésében a törvény 17. § (2) bekezdésének kiegészítésével azt javasolja, hogy az egyetemi tanár kinevezéséhez a Magyar Akkreditációs Bizottság támogató javaslata is szükséges legyen. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 107 igen szavazattal, 197 ellenszavazattal nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 3. pontjában Horváth János a 7. § (2) bekezdésében a törvény 17. § (6) bekezdés a) pontjának kiegészítésével lehetőséget kíván teremteni arra, hogy a 70. életévét betöltött egyetemi tanárt ne legyen szükséges felmenteni. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 111 igen szavazattal, 189 ellenszavazattal, 3 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 15. pontjában Pósán László a 7. § (2) bekezdésében a törvény 17. § (8) bekezdésének módosításával az egyes címviselésre vonatkozó szabályokat kívánja megváltoztatni. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 118 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 20. pontjában Szűcs Lajos és mások a 9. §-ban a törvény 20. §-át kívánják új bekezdésekkel kiegészíteni. Ezekben a docensek, illetve egyetemi tanárok részére folyósítandó nyugdíj összegére vonatkozó szabályt terjesztenek elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 6. pontjában Pósán László a 13. § felvezető szövegének módosítását, és a törvény 29. § (4) bekezdésének módosítását, továbbá (5) bekezdésének elhagyását javasolja. Indítványában az adatkezelési szabályokat kívánja megváltoztatni. Ezt a javaslatot magában foglalja a kiegészítő ajánlás 7. pontjában előterjesztett indítványa, és e két módosító javaslat bármelyikének elfogadása kizárja az ajánlás 24., illetve a kiegészítő ajánlás 5. pontját. A kiegészítő ajánlás 5. pontját az előterjesztő támogatja, de a Fidesz kérésére külön szavazunk róla.
Először tehát a kiegészítő ajánlás 7. pontjáról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 120 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 6. pontját teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 118 igen szavazattal, 195 ellenszavazattal nem fogadta el.
Most az előterjesztő által is támogatott indítványról döntünk, a kiegészítő ajánlás 5., és az azzal összefüggő 21. pontja szerint, amelyet Szabó Zoltán és Kozma József terjesztettek elő. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 298 igen szavazattal, 13 ellenszavazattal, 1 tartózkodással elfogadta.
(22.00)
Az ajánlás 25. pontjában Pósán László a 14. §-ban a törvény 31. § (3) bekezdése helyébe új rendelkezés felvételét javasolja. E szerint a felsőoktatási intézmény egységes követelményrendszerben határozza meg az alkalmazás, az előmenetel és az alkalmasság követelményeit.
A kiegészítő ajánlás 8. pontjában a „követelményrendszer” helyett az „egységes elvek és szabályok” szófordulatot kívánja alkalmazni a vezetői megbízások esetén.
Először a 25. pontról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 112 igen szavazattal, 198 ellenszavazattal nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 8. pontját teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 igen szavazattal, 192 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 26. pontjában Pósán László a 14. §-ban a törvény 31. § (7) bekezdésének kiegészítését javasolja.
Ezt az indítványt magában foglalja a kiegészítő ajánlás 9. pontja, melyet szintén Pósán László terjesztett elő. Először ez utóbbiról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 191 ellenszavazattal nem fogadta el.
Most az ajánlás 26. pontjáról szavazunk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 117 igen szavazattal, 195 ellenszavazattal nem fogadta el.
A 27. pontot az előterjesztője visszavonta.
Az ajánlás 29. pontjában Pósán László a 20. §-ban a törvény 74. § (3) bekezdésének módosítását kezdeményezi. Ebben a tanulmányok folytatásának lehetőségét, illetve a képzési költség finanszírozását tartalmazó szabályt változtatja meg. A javaslat kizárja a kiegészítő ajánlás 11. pontját. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 11. pontjáról döntünk, amelyet Pósán László, valamint Cseresnyés Péter terjesztettek elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 igen szavazattal, 192 nem szavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 30. pontjában Pósán László a 22. §-ban a törvény 83. § (2) bekezdésének kiegészítését javasolja. Ennek lényege: akik a kétszintű érettségi bevezetése előtt szereztek érettségi bizonyítványt, továbbra is az eddigi felvételi eljárással nyerhessenek felvételt. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 123 igen szavazattal, 190 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 31. pontjában Pósán László a 22. §-ban a törvény 83. § (3) bekezdésének elhagyását javasolja, amely a doktori tanulmányok megkezdésének lehetőségét biztosítja az ötévesnél hosszabb tanulmányi idejű egyetemi képzés ideje alatt. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 191 ellenszavazattal nem fogadta el.
A 33. pontban Pósán László a 22. §-ban a törvény 83. § (6) bekezdésének módosításával azt javasolja, hogy az egyes osztályzatokat és a tanulmányi versenyen elért eredményeket kötelező legyen figyelembe venni a felvételi kérelem elbírálásakor. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 125 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 35. pontjában Pósán László a 22. §-ban a törvény 83. § (6) bekezdésének kiegészítését javasolja. Ebben a rendelkezést az államilag finanszírozott képzésre történő felvétel lehetőségének újabb szabályával egészíti ki. A javaslat magában foglalja a 34. pontot, továbbá kizárja a kiegészítő ajánlás 12. pontját. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 123 igen szavazattal, 194 ellenszavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 12. pontjáról szavazunk, Pokorni Zoltán és Pósán László javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 34. pontját teszem fel szavazásra, amelyet szintén Pósán László terjesztett elő. Ezt a bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 126 igen szavazattal, 192 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 37. pontjában Pósán László a 22. §-ban a törvény 83. § (9) bekezdésének módosításával a felvételi követelmények nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos szabályt módosítja. A javaslat elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 13. pontjában szereplő indítványt, amelyet az előterjesztő is támogat, de frakció a külön szavazását kérte. Most tehát a 37. pontról döntünk. A bizottságok támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 126 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 13. pontja következik, Szabó Zoltán és Kozma József indítványa. Frakciókérésre külön szavaz az Országgyűlés.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 308 igen szavazattal, 10 ellenszavazattal elfogadta.
A 38. pontban Gusztos Péter a 25. §-ban a törvény 123. §-ának módosítását indítványozza. (Közbeszólás: Visszavonta.) Gusztos Péter visszavonja a módosító javaslatát.
A 39. pontot szintén visszavonta az előterjesztő.
Most a 45. pont következik. Pósán László a 28. §-ban a törvény 127. § (2) bekezdésének kiegészítését javasolja. Ebben az egyes alapítványok, gazdálkodó szervezetek és más jogi személyek által létesített felsőoktatási kollégiumok szabályzatára vonatkozó rendelkezést terjeszt elő. Más megfogalmazásban, de ugyanilyen tartalmú javaslatot terjeszt elő a kiegészítő ajánlás 17. pontjában.
Először a 45. pontról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 125 igen szavazattal és 194 ellenszavazattal nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 17. pontjáról szavazunk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 127 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 48. pontjában Pósán László a 30. § elhagyását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
(22.10)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 126 igen szavazattal, 191 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 53. pontjában Lezsák Sándor és mások a 33. § (6) bekezdésében a 25. § (2) bekezdésében szereplő rendelkezés alkalmazásának szabályát az újabb oklevél megszerzésére irányuló képzésben tanuló hallgatókra is kiterjesztik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 128 igen szavazattal, 192 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az 54. pontban Pósán László a 33. § (6) bekezdésében helyesírási korrekciót javasolt. Az egészségügyi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 127 igen szavazattal, 192 ellenszavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 55. pontjában Pósán László a 33. § (11) és (12) bekezdéseinek módosításait kezdeményezi. Ezek a szabályok hatályukat vesztő rendelkezéseket sorolnak fel. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 130 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 56. pontjában Pósán László további változtatást kezdeményez a módosuló rendelkezések körében. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 130 igen szavazattal, 192 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az ajánlás 58. pontja következik, ahol Pósán László további változtatást kezdeményez a módosuló rendelkezések körében. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 129 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Az 59. pontban Pósán László további változtatást kezdeményez. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 129 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító indítványról, amelyről határoznia kellett volna az Országgyűlésnek, mégsem szavaztunk. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelentkezést nem látok. A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir