DR. HILLER ISTVÁN

Full text search

DR. HILLER ISTVÁN
DR. HILLER ISTVÁN, a nemzeti kulturális örökség minisztere: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Igen tisztelt Képviselő Úr! A kulturális kormányzat kiemelt felelősséget érez az egyedülálló kulturális értéket képviselő gödöllői Grassalkovich-kastély iránt. Ennek jegyében engedte el a tavalyi év végén a kormányzat a kastély vezetése által felhalmozott 300 millió forintos tartozást, valamint a kormány 1,3 milliárdos állami kezességet vállalt a barokk színház felújításának beruházására.
A 2003. évre esedékes 53,9 millió forintos költségvetési támogatás, képviselő úr, rendelkezésre áll - a pénz átutalásához a kht. érvényes, elfogadott üzleti tervvel kell hogy rendelkezzen. Ezzel a kérdéssel kapcsolatban láthatóan, ahogy az elmúlt napokban, ebben a pillanatban is éles nézetkülönbség bontakozott ki; ebben a kommunikációban meghallgattam az ön véleményét, meghallgattam az elnök úr véleményét is, most is figyelemmel kísérem.
Tisztelt Képviselő Úr! Én őszintén remélem, hogy a Grassalkovich-kastély ügye helyes és méltó rendezést nyer, ami lehetővé teszi a törvényes átutalást. Ezért úgy döntöttem, hogy az érdekelt felek részvételével az ügy rendezését szolgáló megbeszélést kezdeményezek, amelyre Gödöllő város képviselőjét, a polgármester urat is a legközelebbi jövőben, két héten belül, nem kétségbe vonva, hogy a város a hangos kommunikáció mellett az anyagi hozzájárulást is fontosnak tartja, szívesen látom, és ezennel is meghívom. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(16.20)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir