DR. GYIMESI ENDRE

Full text search

DR. GYIMESI ENDRE
DR. GYIMESI ENDRE (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Ismét a zalaegerszegi nemzetközi vasút elkerülő szakasza ügyében keresem. Szomorú aktualitást ad kérdésemnek a siófoki közúti tragédia. Örömmel hallottam a miniszter úr nyilatkozatát, hogy a biztonság érdekében felgyorsítják a lámpás kereszteződések sorompóval való kiegészítését, ezért érhetetlen számomra, hogy a zalaegerszegi elkerülő vasút szükségességét csak a menetidő csökkentése szempontjából vizsgálják.
(17.20)
Jelenleg 11 közúti átkelőhely keresztezi a Zalaegerszegen áthaladó nemzetközi vonatot. Ezek közül öt igen nagy közúti forgalmat bonyolít le: turistabuszok százai, ipari üzemek kamionjai, iskolás diákok ezrei járnak át rajta.
A biztonság miatt is tarthatatlan munkatársai álláspontja, miszerint a nemzetközi vasútvonalnak csak a városon átmenő négy és fél kilométeres szakasza nem épülne meg. Nem értjük, hogy az ISPA-tenderből hogy került ki ez a szakasz. Benne volt, s a maradványpénzeiből ma is megvalósítható lenne. Zalaegerszeg már elkötelezte magát jelentős anyagi közreműködésre. A Zalalövő-Boba vasútvonal legkritikusabb városi szakasza nem maradhat ki a programból. A jelenlegi nyomvonalra is rá lehet költeni, és rá kell költeni legalább 1 milliárd forintot, ha így marad. Véleményem szerint a biztonság is forintokra váltható, és ezt fel kell ismernie a közlekedési szakmának is.
Úgy érzem, hogy a sajnálatos siófoki tragédia végérvényesen meg kell hogy győzze önöket. És ekkor még nem is említettem a városon áthaladó vonat okozta zajártalmakat, amely a lakosságot rendkívüli módon terheli, és önök tudnak róla.
Megértő válaszukat várom. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir