ECSŐDI LÁSZLÓ

Full text search

ECSŐDI LÁSZLÓ
ECSŐDI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Eltelt néhány év a háziorvosi praxis privatizációja óta. A törvénybeterjesztő Orbán-kormány indokai között szerepelt, hogy így a betöltetlen háziorvosi körzetek majd betöltésre kerülnek, illetve a nyugdíjas korú háziorvosok a praxisok fiatal orvosok által való megvásárlásával nyugdíj-kiegészítésként tisztességes jövedelemhez jutnak.
Kérdezem a tisztelt államtitkár úrtól, hogy csökkent-e azóta a betöltetlen körzeti orvosi álláshelyek száma. A nyugdíjas korú háziorvosok eladva a praxist, tisztességesen nyugdíjba tudtak-e vonulni? Kérdezem továbbá, mi a tapasztalat arra, ha betegség vagy halálozás miatt a praxis tulajdonosa nem tudja ellátni a feladatát, és esetleg a praxis értékesítésére jogosult hozzátartozók hozzá nem értése következtében a praxis hosszú ideig orvos nélkül marad, így a betegek hátrányba kerülnek.
Most tárgyalja az Országgyűlés az egészségügyi szolgáltatásokról szóló törvényt, melynek elfogadásával előfordulhat, hogy magánszolgáltatótól veszi igénybe a beteg a szolgáltatást, melyet a társadalombiztosítás fizet. Mivel évek óta ez a szereposztás a háziorvosi szolgáltatás területén is, így van már tapasztalat arra, hogy ez hogy működik.
Kérdezem tehát a tisztelt államtitkár urat, okozott-e valamilyen zavart az a helyzet, hogy egy magánszolgáltató háziorvostól veszi igénybe a szolgáltatást a beteg, és ezért a szolgáltatásért a díjat az egészségbiztosító fizeti ki. Várom, államtitkár úr, a válaszát.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir