DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Bőhm képviselő úr okfejtéséhez szeretnék szólni, előrebocsátva, hogy tartalmilag sok mindenben egyetértünk és azt hiszem, a kiindulópontunk is egyforma, mind a ketten szükségesnek tartjuk, hogy ez a metróvonal megépüljön.
Én nem megyek vissza a Legfelsőbb Bíróság döntése előtti szituációra, az itt lévők ezt kiválóan ismerik. Arra azonban szeretném felhívni a figyelmet - ismétlem, elfogadva képviselő úr okfejtéséből sok mindent -, hogy ne feledkezzünk meg az általános és a különös viszonyáról. Ha a 4-es metró és annak a megvalósítását támogató parlamenti határozatokat igényli, összhangban a Legfelsőbb Bíróság ön által is idézett döntésével, akkor abban tökéletesen egyetértünk. De hogy a polgári törvénykönyvet és az államháztartási törvényt generálisan módosítsuk egy egyedi - megengedem: nagy fontosságú és igen jelentős - ügy miatt, az ellen elvi kifogásaink vannak.
A Kosztolányi képviselő úrral benyújtott javaslatunknak sem az a célja, hogy ezekre ne kerüljön sor. Vitassuk meg. De hogy egy konkrét ügy miatt, hogy úgy mondjam kányavágtában behozni a Ház elé az egész közforgalmú közlekedés privatizációját, mintegy mellékesen - direkt kerülöm, bár elfogadom a “saláta” törvényfogalom körére tett okfejtést is -, melléktermékként, azt nem tartom jónak, nem tartom követendő törvényhozói magatartásnak. Úgy gondolom, hogy erről van szó.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir