GY. NÉMETH ERZSÉBET

Full text search

GY. NÉMETH ERZSÉBET
GY. NÉMETH ERZSÉBET (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Kosztolányi képviselőtársammal ezt a csatát vagy ezt a nézeteltérést elég régóta folytatjuk itt az önkormányzati bizottságban, de azt gondolom, már csak a tévé nyilvánossága előtt, illetve a jegyzőkönyv kedvéért sem lehet elmenni olyan kijelentések mellett, amit ön most itt, ebben a Házban megtett.
Nagyon bízom abban, hogy az az időszak már elmúlt, amikor a parlamenti képviselőknek kell azt eldönteni, hogy milyen technikával vagy milyen technológiával épülhetnek meg az egyes beruházások, pláne nem a parlamenti képviselők feladata az, hogy egyes szakhatósági engedélyekben valamilyen módon eljárjanak. Éppen ezért nem gondolom, hogy szerződés megkötésének az kellene hogy a feltétele legyen, hogy ezek az egyébként más szabályok által előírt engedélyek megvannak-e egy beruházásnál, vagy nincsenek meg. Természetesen, ameddig nincsenek meg, addig, noha ez a szerződés az állam és a főváros között megköttetik, nem lehet ezt a pénzt folyósítani, viszont mindenféleképpen kell, hogy ez a szerződés megkötésre kerüljön, hogy egyáltalán ez a beruházás elindulhasson.
A ma délelőtti bizottsági ülésen is elmondtam már önnek, és most is a 14. sorszám alatt jelzett módosító indítványhoz tett kijelentéseire szeretnék reagálni. Senki nem fogja azt megengedni a Fővárosi Önkormányzatnál, hogy adott esetben félmilliárd forintot amerikai reklámkampányra ebből a közpénzből el lehessen költeni. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, a 4-es metró beruházása kapcsán is csak olyan szükséges tájékoztatásra fog költeni a város, ami indokolt azért, hogy azt a több százezer embert a hivatal tájékoztatni tudja, akiket érint ez a beruházás, akiket érint ez a közlekedési helyzet. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir