BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Az eddig elhangzottak közül egyetlen témára szeretnék reagálni, és ez a forrás témája.
Én az általános vitában hangsúlyoztam, hogy a törvény megszületésének alapvető gondolata az állampolgárok által meg nem címzett 1 százalék rész civilek javára történő hasznosítása. Tehát a civilek irányába elküldött pénz és az 1 százalék különbözete volt az eredeti gondolat. Hogy számokat is mondjak, ez a tavalyi év alapján azt jelenti, hogy ha, mondjuk, 40 százalékát, 45 százalékát a pénznek az adózó polgárok átirányítják, 55 százalék lenne az a különbözet, amit most az alapba bele kellene tenni. Sajnos, a javaslat, a benyújtott javaslat arról szól, hogy minden átirányított forint mellé teszünk egy másikat, tehát 45 százaléknyi rész kerül bele majd az alapba.
Ehhez képest előrelépés és jó kompromisszumnak látszik az a javaslat, amit Pettkó András és Csampa Zsolt benyújtott, hogy legalább 50 százalékot elérjen az a rész, ami az alapba kerül abban az esetben, hogyha 50 százalék alatt marad az adózók rendelkező kedve. Következésképp - némiképp föladva valamennyit abból a maximalizmusból, ahogy én a témához hozzáálltam, hogy a különbözetet pedig tessék betenni - én azt gondolom, hogy jó kompromisszumnak a szabad demokraták számára is elfogadható ez az 50 százalékos változat.
Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir