DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Farkas Képviselő Úr! Szeretném önnek elmondani, hogy a 2. § a-h) pontjáig szinte egy pont sincs úgy megfogalmazva, ahogy a szakirodalom azt használja. Tehát ennyit arról, hogy a módosító indítványaimmal mit próbáltam csinálni, és mit értem el.
A d) pontba pedig a mentesített árteret azért vettem be a hullámtérhez, mert ha elolvassa, akkor a kettő ugyanazt jelenti, és ezt megértették a bizottsági ülésen. Nem ezt szerették volna leírni. Természetesen tudom, hogy a hullámtér és a mentesített ártér mást jelent, de ez van leírva, tessék elolvasni. És ha elolvassa, akkor azt gondolom, hogy ezt látni fogja.
A fokozottan veszélyeztetett területekről pedig csak a következőt szeretném öntől kérdezni. Vajon mit szólnak azok a települések, amelyeknek mondjuk a tengerszint feletti magassága és a folyó víznek adott esetben a tengerszint feletti magassága között mondjuk egy méter vagy másfél méter különbség van, és nincs árvízvédelmi töltés? Ebben az esetben ön hová sorolja őket? A nyílt ártérbe. Ott épültek lakhatási engedéllyel. Nem hiszem, hogy ez nem annyira veszélyeztetett terület, mint adott esetben a hullámtér, ha ön járt volna a Szigetközben, vagy azt gondolom, a Tisza mellett járt, egy árvíz esetén nem egy métert szokott emelkedni a vízszint, hanem mondjuk olyan 4-5 métert.
(17.00)
Ebben az esetben az 1-1,5 méteres szintkülönbség, lássuk be, semmit, de semmit nem ér. Aztán a hullámtér vonatkozásában az országos fővédvonalnak minősített fogalom nem ismert a szakmában. Azt gondolom, hogy ezt is át kell írni.
Tehát a 2. § összes pontját korrigálni kell, hogy az szakszerű és jó legyen, és ne legyen megtévesztő azok számára, akik ezt a törvényt majd alkalmazni fogják. Arra kérem önt is és frakciótársait is, hogy bizony tegyünk különbséget a veszélyeztetett és a fokozottan veszélyeztetett területek között, hiszen önök a törvényben később majd fokozatokat szeretnének bevezetni a veszélyeztetettség szempontjából. Nosza, rajta! Akkor mindjárt törvényben fogalmazzuk meg, és így korrektebb lesz.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir