FARKAS IMRE

Full text search

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Ezt a fogalmi vitát nem akarom hosszan továbbvinni, hiszen abban egyetérthetünk, hogy ha visszatérünk a ma meglévő jogszabályok fogalmához, akkor ez a vita tisztázható. De Pap képviselő úrnak mégiscsak felhívnám a figyelmét, hogy a hullámtér és a mentesített ártér teljesen más kategória. Megmondom őszintén, a törvény mai leírása, az előterjesztés mai leírása is egészen mást takar.
Mert a hullámtérre a jogszabálytervezet azt mondja ki, hogy a folyók, vízfolyások partvonala, gyakorlatilag ez a meder és a fővédvonal közötti terület. Ezzel szemben a mentesített ártér a fővédvonal mögötti terület, tehát kívül esik ezen a körön, úgyhogy ez a megfogalmazás véleményem szerint sem teljesen pontos. Én magam is beadtam olyan kapcsolódó módosító javaslatot, amely az országos fővédvonalak minősített részét kiemeli, mert az valóban nem felel meg a jogszabályoknak, de hangsúlyozni szeretném, hogy a hullámtér összekeverése a mentesített ártérrel, ez katasztrofális tévedés.
Ha ön megnézi ebben a témakörben a mostani jogszabályokat, a 232/1996. számú kormányrendeletet, akkor tökéletesen választ kap erre az érvelésére, ami már az országos területrendezési terv kapcsán sem bizonyult helytállónak.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir