FARKAS IMRE

Full text search

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Tóth István képviselő úr által elmondottakhoz szeretnék csatlakozni; ez nem üres előterjesztés, ez egy nagyon fontos és jó előterjesztés, és nagyon örültünk volna, ha 1999-ben, 2000-ben és 2001-ben ilyen szabályok már életbe léptek volna, ugyanis nem léptek életbe.
Tóth képviselő úrnak szeretném a figyelmét felhívni: lehet, hogy szívesen emlékszik vissza a Beregre, de 1999-ben, amikor az országban iszonyatos belvíz volt, akkor az önök kormánya a kár 50 százalékára adott támogatást az önkormányzatoknak, és a legtöbb esetben azt is csak akkor vehették igénybe az érintettek, ha legalább annak száz százalékáig saját erőt is felhasználtak. Nem száz százalékon, nemhogy új értéken, hanem a kár 50 százalékára terjedt ki! Ugyanez volt a helyzet a 2000-2001-es árvíz esetében is.
Az valóban igaz, hogy később a Beregnél már nagyvonalúak voltak - nem akarom megtippelni, hogy ez miért történt így -, de teljesen kiegyensúlyozatlan volt az az elképzelés.
Azt hiszem, hogy reális ez a javaslat, ami itt megfogalmazódott, mert sok esetben én sem tartom szükségesnek, hogy új értéken történjen, ha egy új házat kell építeni, akkor az nagyon fontos lehet, de akkor, amikor a kár száz százalékát megkapja az érintett, az elég lesz, és a korábbi gyakorlathoz képest lényegesen több is lesz, mint ami volt.
Úgyhogy én nagyon jónak tartom az előterjesztésnek ezt a részét, és nem tartom szükségesnek a képviselő úr javaslatát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir