DR. WIENER GYÖRGY

Full text search

DR. WIENER GYÖRGY
DR. WIENER GYÖRGY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Úgy tűnik, hogy a törvényjavaslat részletes vitája kapcsán a Házszabályról is eszmecserét kell folytatnunk, különös tekintettel Salamon László képviselőtársam fejtegetéseire. Megítélésem szerint Salamon László képviselőtársam állításai tarthatatlanok, ennek okai a következők:
Először is, azokról a javaslatokról lehet tárgyalni a részletes vita során, amelyekről bizottsági ajánlás készült, és ezáltal azokat mindenki megismerhette. Ha ez az elv nem érvényesül, ha a gyakorlat mást mutat, abban az esetben - miként erre Salamon képviselőtársam is utalt - teljes mértékben hiányzik az egyes képviselők azonos pozíciója, az a helyzet áll elő, hogy egyes képviselők, akik a kapcsolódó módosító indítványt készítették, ismerik a javaslatot, a többiek pedig nem ismerik.
A másik, szintén az ajánlással kapcsolatos követelmény pedig az, hogy olyan módosító indítványokról folyhat részletes vita, amelyekről a bizottságok már tárgyaltak. Eddig a Házban nem alakult ki olyan gyakorlat, hogy olyan indítványoknak folyjon részletes vitája, amelyek korábban bizottsági szűrőn, bizottsági megmérettetésen nem estek keresztül. Számtalan alkalommal felhívtam egyébként képviselőtársaim figyelmét arra - főleg Salamon László képviselőtársamét -, hogy rendezni kellene a Házszabálynak azt a hiányosságát, hogy nem teszi lehetővé a kapcsolódó módosító indítványoknak a megvitatását. Legutóbb, amikor a Házszabállyal kapcsolatos országgyűlési határozati javaslatról tárgyaltunk, ezt szintén említettem.
Akkor és más alkalommal is ugyanez volt a helyzet: Salamon László képviselőtársam nem hívta fel a figyelmemet arra, hogy téves nézetet képviselek, hiszen jelenleg is lehetőség nyílik a kapcsolódó módosító indítványoknak a megvitatására. Úgy vélem, azért nem hívta fel a figyelmemet erre, mert ő is tudta, hogy ilyen lehetőség nem áll fenn. Most menteni kívánja Demeter Ervin képviselő urat, frakciótársát, és azért állít ilyeneket - egyébként úgy látom, hogy önnek az a funkciója, hogy a házszabály-ellenességeket (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) házszabályszerűségekké változtassa át.
Köszönöm a figyelmet. (Dr. Kovács Zoltán: Ti sem a részletes vitáról beszéltek!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir