DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Megdöbbenve hallgatom a Béki Gabriella képviselő asszony által itt előterjesztett mondanivalót, ugyanis ebből az tűnik ki, hogy nem ismeri a saját előterjesztését sem. Ezt azért mondom és azért állítom, mert ha elolvassa az indokolását annak, amit beterjesztettek Kósáné Kovács Magdával együtt, akkor az arról szól, hogy ez a módosítás, amit itt tartok a kezemben, és ami a mi módosításunkat követte, nem tér el a jelenleg hatályos nyugdíjtörvénytől, a nyugdíjtörvényben foglaltaktól, illetőleg a kormányprogramtól.
És akkor idézném a kormányprogramot is - mert lassan mi már jobban tudjuk, mint a szocialista képviselők -, a kormányprogram ugyanis azt mondja, hogy a kormány a nyugdíjrendszer korszerűsítése során nem adományokat osztogat, hanem az érintettekkel úgy folytat érdemi tárgyalásokat, hogy azok széles körű egyeztetésre vezessenek. Nos hát, szeretnénk látni, hogy ennek az egyeztetésnek mi az eredménye. Hogy ha ez az eredménye, amit ide letettek az asztalra, akkor ezt a 3,5 millió nyugdíjas nevében visszautasítom, ugyanis ez semmire nem vonatkozik.
Csak nem azt akarják mondani, képviselőtársaim, hogy az a 8,4 százalékos januári nyugdíjemelés lesz a felzárkóztatás üteme? Csak nem azt akarják mondani, hogy a nyugdíjasoktól elvett 3-3 százalék, amiről beszéltem, és ami 2000-től megilleti a nyugdíjasokat, ez a 17 ezer forint, amit kivettek ebben az évben a zsebükből, hogy ez a nyugdíjasok felzárkóztatását szolgálja? Ugye, ezt önök sem gondolják komolyan?!
Viszont ha nem lettek volna vagy kicsit belátóbbak lettek volna, és elfogadják azt a módosító indítványt, amit Harrach Péter képviselőtársammal benyújtottunk, az igenis szolgálta volna ennek a felzárkóztatását, és több ütemben lehetőség lett volna arra, hogy a nyugdíjasok ne legyenek kárvallottjai az európai uniós csatlakozásnak.
És amit Kósáné Kovács Magda a felszólalásában mondott, az egyszerűen felháborító, hiszen azt tartalmazza, azt mondta ő szó szerint, hogy sugallták az idős emberek ennek a tartalmát. Az idős emberek, tisztelt képviselő asszony (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), az önök által benyújtottaknak a tartalmát soha nem fogják sugallni, mert az számukra felemelkedést nem jelent. (Kósáné dr. Kovács Magda közbeszólása.)
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir