DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Magam elfogadtam az első hozzászólónak, Csáky képviselő úrnak, hogy a 7. módosító javaslatot ne tárgyaljuk, mert délelőtt a miniszter asszony hivatkozott az egyházakkal történt megegyezésre. Tekintettel arra, hogy itt képviselőtársaim információkat mondtak, tételeket olvastak föl, magamnak is van személyes információm, mert abban a térségben, ahonnan való vagyok, a római katolikus egyház egyik felelőse a püspök. Tőle van szóbeli információm.
A gondom az, hogy a kormány programjában szerepel az, hogy az egészségügyi és szociális területen számítanak az ellátási, különösen az aszimmetrikus ellátási területeken az egyház részvételére. Amiről a javaslat szól - ez és a többi javaslat -, az azt mondja ki, hogy az a törvényi lehetősége az egyházaknak, hogy alanyi jogon alapíthatnak ilyen intézményeket, és az egyházakról szóló törvény alapján a normatív támogatás jár ehhez, ennek az obligát voltát szeretnénk benne tartani a törvényben. Ne legyen esetleges az, hogy ezek a finanszírozások további egyeztetésektől függjenek.
Erről szól a javaslat, és a bizottsági vitán is ezért mondtuk azt, hogy egy megállapodás, a római katolikus egyház esetében a Vatikán, a Szentszék és a kormányzat megállapodása, és a törvények, kétharmados törvények mindezt biztosítják. Nem látom okát, hogy miért nem lehet befogadni ezeket a javaslatokat.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir