DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Amikor Pánczél képviselő úr után Sági képviselő úr is azt mondta, hogy hagyni kéne, hogy ezek a kerettantervek megmutathassák, hogy mit tudnak, próbáljuk ki, hogy mire jók ezek és milyen eredményük lesz, akkor eszembe jutott az a régi vicc, hogy vajon a szocializmust a tudósok vagy a politikusok találták-e ki, a válasz az, hogy természetesen a politikusok, mert a tudósok előbb patkányokon kísérleteztek volna.
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt, hogy egy kerettanterv mire jó, és milyen eredménye lesz, nem lehet gyerekeken, évfolyamokon, több százezer tanuló gyereken kikísérletezni. Én úgy gondolom, hogy ez teljes felelőtlenség. Hogy ilyen későn van ez a vita, ebben Sági képviselő úrral egyetértek, és hogy így a pedagógusoknak problémájuk van, bár szeretném megjegyezni, hogy délelőtt a pedagógusok meg tanítani szoktak, úgyhogy akkor azért nem nézhetnék ezt a vitát.
Hogy mi ment át a bizottságon, és mi nem ment át az ellenzéki módosító indítványokból, ahogy ön mondta, a szavazógépezeten, képviselő úr, tessék nekem elhinni: a felsőoktatási törvénnyel és a közoktatási törvénnyel kapcsolatban több módosító indítványt támogatott, azt nem tudom, hogy az Országgyűlés is, de egyelőre a bizottság, az első helyen kijelölt bizottság mindenesetre, mint amennyit önök négyéves kormányzásuk alatt összesen az ellenzék módosító indítványai közül támogattak. Ezt tessék nekem elhinni! (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ez nem igaz!) Jó.
(21.10)
Szóval, mégis csak azt szeretném mondani, hogy amikor vitázni kezdünk egyes módosító indítványokról, elkerülhetetlen, hogy újra és újra elmondjuk ugyanazokat, amelyeket már az általános vitában meg a bizottsági ülésen, meg a tévévitában, meg isten tudja, még hol, mindenhol elmondtunk. De legalább próbáljunk annyi egyéni színt vinni ebbe, hogy alkalmazkodjunk a részletes vita szabályaihoz, és próbáljuk azokkal kapcsolatban elmondani ezeket az érveket, amely módosító indítványok itt ténylegesen vannak.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir