DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Azt mondja Kuzma képviselő úr, hogy az átstrukturálással elismerjük azt, hogy itt 6 plusz nem tudom, hányas iskolaszerkezet-váltást készítünk elő, tehát azt, hogy az alsó tagozatot egy kicsit feljebb engedjük. Tisztelt képviselő úr, ha ebből szervesen következnék egy iskolaszerkezet-váltás, akkor abból, hogy korábban 4 osztályra terjedt ki az alsó tagozat, szervesen következett volna az, hogy már régen 4+8-as iskolarendszer volna Magyar-országon.
(21.50)
De nincs 4+8-as iskolarendszer Magyarországon; van néhány nyolcosztályos gimnázium, de ettől még a magyar közoktatás struktúrája nem változott meg.
Sági képviselő úrnak csak azt tudom mondani, hogy tényleg érdemes azért odafigyelni arra, amit a másik mond. Én azt mondtam, hogy nem fog ez a törvény tömeges pedagóguselbocsátást eredményezni. Egyébként, amit önök ezzel kapcsolatban mondtak, az is ezt mutatja; először 3 ezer állását vesztő pedagógusról volt szó, múltkor, a bizottsági ülésen 7 ezerről, most már 10 ezerről. Ez így megy fölfelé - de azért 140 ezernél tessék megállni, mert annyi pedagógus van összesen.
Tehát ez egész egyszerűen egy riogatása a pedagógustársadalomnak, nem így van. Azt mondtam, hogy de még ha így is lenne, egy egyébként jó közoktatási törvénymódosítást ez nem akadályozhatna meg, akkor más módon kell gondoskodni a pedagógusokról. De azért azt az evidenciát a pedagógusok is, sőt elsősorban a pedagógus fogadják el, hogy az iskola azért van, hogy a gyerek ott tanuljon, és nem azért, hogy a pedagógust legyen hol foglalkoztatni.
Tisztelt Képviselő Úr! Azt meg, hogy a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény, a költségvetési törvény és a közoktatási törvény egyetlen hatalmas összeesküvés a kistelepüléseken való bosszúállásra - én ezt már mondtam egyszer a képviselő úrnak -, szóval van ennek egy bizonyos neve, ezt úgy hívják, hogy paranoia. (Sági József: Az MSZP…! - Derültség a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir