DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Révész Máriusz képviselőtársam vagy nem értette meg, ami ebben a törvényjavaslatban van, vagy úgy tesz, mintha nem értené.
Ez a törvényjavaslat nem tiltja meg azt, hogy az általános iskolai tanár a 10-14 éves korosztályt tanítsa. Nem tiltja meg azt sem, hogy a 10-12 éves korosztályt tanítsa. Pusztán bevezet a 10-12 éves korosztály számára egy adott időkeretben történő, nem szakrendszerű oktatást, ami eddig csak az 1-4. osztályban volt, és azt mondja, hogy ezt a nem szakrendszerű oktatást nem taníthatja másképp, csak a 120 órás - tamtaramtam… - elvégzésével az általános iskolai tanár. Merthogy ő egy szakrendszerű oktatást tanult, és nem a tanítók által elsajátított nem szakrendszerű oktatást, márpedig úgy véljük, és sok nemzetközi tapasztalat azt mutatja, hogy ami ma a közoktatás krónikus problémája, annak a nem szakrendszerű oktatás legalábbis valamelyes kiterjesztése gyógyírja lehet.
Én készséggel elhiszem, hogy Pósán képviselőtársam járt hospitálni általános iskolába, sőt általános iskola alsó tagozatába. Szilárd meggyőződésem az is, noha nem vagyok tökéletesen ismerős az orvosi egyetem tanrendjében, hogy egy gyermekorvos is tanult anatómiát, mégsem szívesen vetetném ki egy gyermekorvossal a vakbelemet.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir