DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Révész képviselőtársunk négy olyan kérdést vetett fel, amelyben az oktatási bizottság ülésén - legalábbis a problémafelvetést illetően - alapvetően egyetértés uralkodott a kormánypártok és az ellenzék között. Ahogyan régen mondották volt, jelentem a kongresszusnak, tehát jelentem az Országgyűlésnek, hogy sikerült megoldást találni, legalábbis a négy közül háromra, módosító indítványokkal. Ha ezeket, amelyeket önök benyújtottak, nem is fogadtuk el, de a problémát kezelő, ugyanakkor azon nem túlterjeszkedő csatlakozó módosító indítványokat nyújtottunk be.
A közösségi élet szervezésében szerintem Révész képviselő úrnak és mindenkinek, aki ezt benyújtotta, tökéletesen igaza van. Ez egy hülye megfogalmazás; nem ezt akarta írni a kodifikátor - ez sikerült belőle. Az, hogy a diák vegyen részt a kollégium közösségi életében, természetes követelmény, hiszen attól kollégium, hogy van neki közösségi élete. Hogy miért kellene a szervezésében részt venni? Azért, mert elcsúszott a ceruza - tehát ezt a kérdést tudjuk rendezni.
Hasonlóképpen a pedagógus kapcsán, akiről elismerjük, hogy közfeladatot lát el, valóban sikerült olyan megfogalmazást találni - nem mi találtuk, hanem jogászok, de benyújtottuk -, hogy ha a családlátogatás során a pedagógust az agresszív szülő megveri, ez beletartozik, ha a piacon paradicsomvásárlás közben megverik, ez nem tartozik bele.
Végezetül a testnevelő tanár kérdésében is sikerült olyan kompromisszumot találni, az ifjúsági és sportbizottság elnöke és az Oktatási Minisztérium találtak olyan kompromisszumot, amely megoldja a felvetett problémát, mégsem terjeszkedik túl azon, amit eredetileg szándékoztunk.
(23.10)
Ami a közoktatási tankönyvjegyzékben szereplő könyvet illeti: erre nem tudunk jelen pillanatban megoldást találni. A minisztérium álláspontja szerint ez nem a közoktatási törvénybe, hanem a tankönyvpiac rendjéről szóló törvénybe illeszkedő szabályozás. A következő félévben ez is sorra fog kerülni, oda be fogjuk venni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir