LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Ebben a vitaszakaszban mindössze két módosító indítványra szeretném felhívni a figyelmet. Az egyiket Révész Máriusz nyújtotta be. Megvallom őszintén, azt gondoltam, hogy jó fogadtatásra fog találni a 64. ajánlási pont alatt szereplő javaslat, ugyanis egyre több szülőnek okoz gondot a tankönyvbeszerzés, különösen az olyan esetekben, amikor üzletről üzletre kell egy-egy ritka könyvnek utánajárni. Az ilyen tankönyvelőírásokat is engedélyhez kívánja kötni az iskolaszék, illetve a szülői szervezet - ez a módosító javaslat. A vita nem győzött meg arról, hogy a későbbiekben akár csatolt módosító indítvánnyal vagy bizottsági indítvánnyal ezt ne lehetne befogadni.
A másik módosító indítványt a pedagógusok büntetőjogi védelmének életszerűvé tétele érdekében nyújtottuk be képviselőtársaimmal - ez az ajánlás 50. pontja alatt szerepel -, ugyanis nagyon gyakran érik a pedagógusokat tanulói és szülői inzultusok. Hiába lát el közfeladatot a pedagógus, a törvény nem védi meg őt ebbéli minőségében. A jelenlegi törvényszöveg is csak a közvetlen foglalkozás keretében ellátott tevékenységével kapcsolatban védelmezi a pedagógust, a tanórán és az iskola épületén belül, holott az inzultusok zöme nem az iskolában éri a pedagógusokat.
Olvasva a vitát, azt látom, hogy például Arató Gergely szocialista képviselőtársunk vagy éppen más szocialista képviselő urak is értetlenül fogadták Szüdi János államtitkár úr véleményét, például Szabó Zoltán képviselő úr.
(22.20)
Aztán a vita végén elhangzott, Szüdi János államtitkár úr jelezte, hogy térjünk vissza erre a témára. Bizakodva várom esetleg azt a bizottsági módosító indítványt, amely a pedagógusok büntetőjogi védelmét kiterjeszti. Akkor bizottsági elnök úr, most államtitkár úr úgy fogalmazott, hogy ebben a formában nem támogatja a kormány. Nagyon bízom abban, hogy a bizottsági elnökből most államtitkár úrrá avanzsált államtitkár úr végül is hathatósan segít abban, hogy az ajánlás 50. pontjában szereplő módosító indítványunk valami bizottsági formában megvalósuljon.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir