RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Örülök, hogy Szabó Zoltán képviselő úr előbbi hozzászólásában elismerte - és ez az oktatási bizottsági ülésen is így történt -, hogy annak a szakaszolásnak, ami a törvénytervezetben szerepel, az égvilágon semmiféle szakmai tartalma nincs, mert a kezdő szakasz lehetne a bevezető után, a bevezető is lehetne a kezdő után is. És tulajdonképpen valóban így volt: az oktatási bizottsági ülésen senki egyetlen értelmes, értelmezhető szakmai érvre nem vállalkozott abban az ügyben, hogy ez a szakaszolás miért pont úgy van megfogalmazva, ahogy - ezért is tűnik értelmesnek az a javaslat, amit a 13. pontban megfogalmaztunk.
Azonban, tisztelt képviselőtársaim, az már egészen hihetetlen volt számomra, hogy szintén Szabó Zoltán itt, a parlament előtt is megfogalmazta, hogy a törvénynek a lényege, a lelke az, hogy ötödik-hatodik osztályban a csak tanítói végzettséggel rendelkezők, illetve tanárok csak azon feltétellel taníthatnak az óraszámok 25-40 százalékában, ha egy bizonyos átképzésen, továbbképzésen részt vesznek.
Ha ez a lelke a dolognak, akkor szerintem ezért törvényt módosítani nem volt értelmes, ugyanis ez nem fogja megoldani azokat a problémákat, amelyeket Szabó Zoltán képviselő úr említett. Ha az alapozó szakaszban a gyerekeknek nem sikerült elsajátítani bizonyos képességeket, akkor nem hiszem azt, hogy ezzel a törvénymódosító javaslattal vagy a törvény ilyetén történő módosításával ezeket a problémákat kezelni fogjuk. Ugyanúgy nem fogjuk tudni kezelni, és nem jelent végleges megoldást, mint hogy kimondjuk, hogy ha majd az első négy osztályban nem lehet buktatni, vagy csak a szülő beleegyezésével lehet a gyerekeket évismétlésre kényszeríteni, akkor majd attól a készségeket magasabb szinten fogják elsajátítani.
Képviselő Úr! Én nem hiszem, hogy ön ebben hisz (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), nem hiszem, hogy ön ezt komolyan gondolja, és nagyon szomorú vagyok, ha az egész oktatási törvénynek ez a lelke és ez az alapja.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir