RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Örülök, hogy szocialista képviselőtársaim is találkoznak pedagógusokkal, és kikérik a véleményüket. Az az igazság, hogy tapasztalataim szerint bárki, aki bemegy most egy iskolába, és kikéri erről a pontról a pedagógusok véleményét, ugyanazt a véleményt fogja hallani, amit a szocialista képviselőtársam az előbb elmondott.
Mi már az előző vitaszakaszban is hosszan, de pontosan ugyanerről beszéltünk, a 25-40 százalékról a nem szakrendszerű oktatásban, illetve arról, hogy a tanár csak akkor taníthatja ezt, ha elvégzi a tanfolyamot, ha nem végzi el, tanító taníthatja. Pontosan erről beszéltünk az előző vitaszakaszban is hosszan. Önök vitatkoztak velünk, azt mondták, hogy ez nem jó, ez a törvény lelke. De hadd hívjam fel a figyelmet arra, hogy a képviselőtársamnak igaza van, a tanárok a törvénytervezetnek ezt a pontját megalázónak érzik. A felső tagozatos tanárok ezt a pontot, az alsó tagozatos tanárok pedig azt a pontot érzik megalázónak, hogy ők képtelenek eldönteni, mely gyermeknek az évismétlés mit jelent. Itt is - hogy mondjam? - bevonnak pluszként egy szabályozást, mintha a tanár képtelen lenne ennek az eldöntésére. Pontosan erről szólt a vita.
Nagyon örülök, hogy vannak olyan szocialista képviselőtársaink, akik kimennek általános iskolába, és megkérdezik, hogy bizony a tanároknak, tanítóknak mi a véleménye erről a törvényről. Azt hiszem, ha ezt sokan megtennék önök közül, csatlakoznának Ékes képviselőtársamhoz, és felvetnék, hogy ne csak ezt a pontot, hanem az egész törvénytervezetet vonják vissza.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir