RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Szabó Zoltán! Én pontosan azt gondolom, amit ön, bizonyos mértékig. Tehát azt senki nem vitatja, vagy én nem mondtam azt, hogy az általános iskolai felső tagozatos tanár magasabb rendű, mint a tanító, és hogy ez a tökéletes átjárás lehetséges lenne. Én sem gondolom azt, hogy, mondjuk, a magyartanár írni-olvasni meg tudja tanítani a gyermeket. A probléma az az, hogy a felső tagozatos tanárt 10-14 éves korosztályra képezték ki, annak tanulta meg a pszichológiáját, és önök most azt mondják, hogy az a tanár, aki felkészült a 10-14 éves korosztályra, ezek után mégsem lesz alkalmas a 10-14 éves korosztályt tanítani - ez a gond, ez van ebben a törvénytervezetben.
És való igaz, hogy a tanárok körében nagyon nagy a felháborodás ezzel kapcsolatosan, és teljesen igaz, hogy amikor Farkas képviselőtársam kiment egy tantestületbe vagy több tantestületbe, hetven tanárral találkozott, akkor érezte, hogy ez az általános közvélekedés. Ha csinálnának egy közvélemény-kutatást, akkor is ezt tapasztalnák, ez az általános közvélekedés: a tanárok felháborítónak tartják azt, hogy tanultak négy évet egy főiskolán, megtanulták a 10-14 éves korosztály pszichológiáját - valamennyit egyébként a fiatalabb korosztályból is tanultak természetesen -, és utána most azt mondják, hogy ezt a korosztályt egyébként majd akkor taníthatják, ha egy 120 órás tanfolyamot elvégeznek. Megalázónak érzik, képviselőtársaim.
Mindegy, hogy hány évet volt a képviselő úr általános iskolában vagy közoktatásban, ha most kimegy egy általános iskolába, és megkérdezi a tanárok véleményét, nagy valószínűséggel ezt a választ fogja kapni, hogy felháborítónak és megalázónak érzik ezt a helyzetet, ami ebben a törvényben szerepel.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir