DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Természetesnek tartom, és azt hiszem, mindenki természetesnek tartja, hogy ha az atomerőműben üzemzavarról adnak hírt, akkor részletes és alapos tájékoztatást vár a közvélemény, és vár az Országgyűlés és a szakbizottság is.
A lakosság, az országgyűlési képviselők tájékoztatását illetően minden olyan konkrét tájékoztatási forma, amelyre szükség volt, az önök rendelkezésére állt. A képviselő úr is pontosan tudja, hogy azok a szakmai részletkérdések, amelyeket most feltett, két percben nem megválaszolhatók, de talán nem is ez a célja egy ilyen azonnali kérdésnek. Azokat a szakmai kérdéseket, amelyeket a képviselő úr feltett, volt lehetőség feltenni, amikor a parlamenti bizottság Pakson járt. Ha újabb kérdések felmerülnek, természetesen a bizottságban erre mindig lesz lehetőség, kielégítve az önök információigényét.
Azt azonban már kevésbé tudom helyeselni, hogy időnként ellenzéki képviselők olyan hangulatot próbálnak kelteni az üzemzavarral kapcsolatban, mintha a lakosság bármilyen közvetlen veszélyben lett volna vagy lenne. Az üzemzavar kezdete óta a lakosságot nem érte semmilyen káros nagyságú sugárfertőzés, és mindenki azon dolgozik, hogy ne is érhesse ilyen. A Pakson rendkívül érzékeny mérőműszerek segítségével mért sugárzás mértéke alacsonyabb, mint egy fogászati röntgen során bennünket ért dózis nagysága. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Mondjuk ezt a fogorvosnak!)
Tisztelt Képviselő Úr! A paksi helyzettel kapcsolatban… A képviselőtársaim kiabálják, hogy ne menjenek fogorvoshoz. (Dr. Salamon László: Egyáltalán nem! - dr. Simicskó István: Inkább!) Természetesen nem erről van szó. Én azt szerettem volna érzékeltetni mindösszesen, hogy együttműködő és az információ iránt érdeklődő megnyilvánulásoknak természetesen mindig helye van. De olyan felfogásban megközelíteni ezt a kérdést, ami indokolatlan aggodalmat kelt, azt gondolom, nem helyénvaló. A hátralévő egy percben még fogok válaszolni. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir