DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Full text search

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Annak ellenére elfogadom, elnök úr, hogy úgy gondolom, sajnálatos tény, hogy nem a miniszterelnök úr válaszol egy egész országot érintő nagyon-nagyon súlyos helyzetben. De elfogadom a válaszadót.
Tisztelt Ház! A Paksi Atomerőmű ebben az országban a legveszélyesebb üzem. Egy olyan üzem, amelyben bekövetkező üzemzavar az egész ország biztonságát érinti. De nem csak az országét; minden túlzás nélkül Közép-Európa is odafigyel arra, hogy mi fog történni abban a tartályban, amelyről máig nem tudjuk, hogy mi megy végbe benne.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! És ne vegye rossz néven, miniszter asszony, én hozzá intézem a kérdéseimet változatlanul. Hogyan volt az lehetséges, hogy egy olyan technológiát választottak ki Pakson, amely technológia a világon sehol nem volt még kipróbálva, és amely technológiát Finnország éppen azért utasította el, mert ilyet nem kívánt alkalmazni? De hogyan volt lehetséges, hogy egy olyan tartályban kívánták elvégezni a tisztító műveleteket, ahol rosszul értelmezett - másnak nem tudom tekinteni - spórolásból nem helyeztek el kamerákat, és így az egész folyamatot egyszerűen nem lehetett követni? De hozzáteszem, ma sem tudjuk, hogy a fenékrészen milyen folyamatok mennek végbe, mert ott nincs kamera.
(Németh Zsoltot a jegyzői székben Vincze László váltja fel.)
Most derült ki, tisztelt miniszterelnök úr, a mai napon, hogy a neutronmozgás vizsgálatára egyetlen mérőműszert alkalmaztak; miközben éppen a napokban derült ki az egyik mérőműszerről, hogy állítólag nem működött, rosszul működött, utóbb kiderült, hogy működött, csak éppen egy magasabb szintet mért, mint amilyet kedvezőnek ítélt volna a menedzsment. Meg kell kérdeznem, hogy lehetséges, hogy a gazdasági miniszter már akkor bizalmáról biztosította a vezérigazgatót, amikor még a jelentés meg sem jelent, azt a vezérigazgatót, aki az első néhány napban meg sem jelent ott (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ahol az üzemzavar bekövetkezett, két hétig nem állt ki a közvélemény elé, majd most, amikor semmi nem oldódott meg, elment szabadságra.
Ez, ami eddig történt, meggyőződésem szerint (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a kormány felelősségét veti fel. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Így van! - Taps a Fidesz és az MDF padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir