DR. POLT PÉTER

Full text search

DR. POLT PÉTER
DR. POLT PÉTER legfőbb ügyész: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Az üggyel kapcsolatos szakmai érveket már többször is kifejtettem részletesen, ez az ügyészség honlapján megtekinthető. Engedjék meg ezért most, hogy a rendelkezésemre álló nagyon szűk időkeretben a jelentésben említett tizennégy, ügyészséget bíráló ponttal kapcsolatban mondjak néhány szót.
Az 1., 3., 10., 11., 13. pontok az ügyész törvényességi felügyeleti eszközeinek alkalmazását - az óvás, a felszólalás, a peren kívüli törvényességi eszközök elmaradását - kérik számon. Az 1972. évi V. törvény - az ügyészségi törvény - és az 1952. évi III. törvény - a polgári perrendtartás - világosan rendelkezik az ügyész jogairól és kötelességeiről.
Ezek alapján a Miniszterelnöki Hivatal polgári jogi szerződései tekintetében - márpedig az ügy tárgya senki által nem vitatottan polgári jogi jellegű - nincs alkotmányos lehetőség - szeretném hangsúlyozni: nincs alkotmányos lehetőség - az említett törvényességi felügyeleti eszközök alkalmazására. Éppen akkor követett volna el nagyon súlyos törvénysértést az ügyészség, ha ilyenre sor kerül.
A 2. pont a közbeszerzési szankciók elmaradását rója fel az ügyészségnek, noha az 1995. évi XL. törvény 79. §-a az ügyészségnek - ellentétben az Állami Számvevőszékkel és a KEHI-vel - nem ad jogot arra, hogy kérelmezze vagy akár kezdeményezze a bizottság ilyen eljárását.
A 4., 5., 6. pont a semmiségi per megindításának és az ezzel kapcsolatos intézkedéseknek az elmaradását veti az ügyészség szemére. A Ptké. 36/A. §-a szerint az ügyész keresetet indíthat a szerződés semmisségének megállapítása iránt, a közérdekben okozott sérelem megszüntetése érdekében; aláhúzom: érdekében. Erre figyelemmel a jelentés e pontja sem ténybelileg, sem pedig jogilag nem állja meg a helyét. Ténybelileg azért nem, mert jelen ügyben a polgári törvénykönyv 237. §-a alapján a közérdekben okozott sérelmet nem lehetett megszüntetni. Erre a Miniszterelnöki Hivatalnak egy más perben lett volna lehetősége, megjegyzem, ez a per azóta sem indult meg, noha erre a figyelmet már az előző kormány idején felhívtam. Jogilag pedig egy mérlegelésen alapuló per meg nem indítása fogalmilag nem lehet törvénysértő. Ezt egyébként a jegyzőkönyv tanúsága szerint a többségi véleménnyel azonosuló képviselők is elismerték.
További jogi tévedés, hogy ebben az ügyben soronkívüliséget lehetett volna kérni az Országos Igazságszolgáltatási Tanácstól. Ezt az 1997. évi LXVI. törvény 39. §-a kizárja.
A 7., 8., 9. pontok kifogásolják az eljárás és a képviselői tájékoztatás időtartamának hosszát. E kifogások ténybelileg nem igazolhatók. Az eljárás - más hasonló ügyekkel összevetve - átlagos időtartamú volt, a képviselő tájékoztatása is a lehetséges időben megtörtént. Egyébként februárban ez már megtörtént.
Magát az ÁSZ-jelentést is felül kellett vizsgálni - tehát nem állt rendelkezésre minden adat -, mivel ez a semmisség jogkövetkezményét nem tartotta akkor megállapíthatónak, ellentétben a későbbi ügyészi vizsgálattal.
(14.30)
Az eljárásra előírt törvényi határidő hiányában ugyanakkor fogalmilag szintén kizárt a jelentés szerinti törvénysértő mulasztás megállapíthatósága.
A 14. pont helyteleníti az ügy büntetőjogi vonatkozásainak az elmaradását - ez teljes félreértés. Az interpelláció és a vizsgálat a közbeszerzési eljárás elmulasztására vonatkozott, amely miatt a büntetőjogi felelősség törvényi tényállás hiányában fel sem merülhet. A későbbi büntetőeljárás a benyújtott hamis teljesítésigazolások miatt indult.
A 12. pont szerint a bizottság a legfőbb ügyész felelősségét kizárólag szakmai alapon vizsgálta. A jegyzőkönyvek tanúsága szerint a hosszú vitákban az általam elmondottakra szakmai reflexió gyakorlatilag nem történt. A fentiek tükrében ítélje meg mindenki maga a jelentés szakmaiságát!
Tisztelt Ház! A Magyar Köztársaság ügyészségének több fóruma ismételten áttekintette az ügyben lefolytatott eljárást, és azt újólag - ismétlem: újólag - törvényesnek, szakszerűnek és alkotmányosnak ítélte.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir