DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT, az alkotmány- és igazságügyi bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! Az alkotmányügyi bizottság 14 tagjának véleményével szemben 13 képviselő ellentétes véleményt fogalmazott meg. A kisebbségben maradt képviselők a bizottság többsége által elfogadott jelentés tartalmát megalapozatlannak, törvénysértőnek és alkotmányellenesnek ítélik meg. (Moraj a kormánypárti padsorokban.)
A jelentés az alkotmányügyi bizottság eljárásának célját a következőkben jelöli meg: a bizottsági vitában a jelen lévő képviselők arra kívántak választ kapni, hogy az interpelláció kivizsgálása során a legfőbb ügyész eleget tett-e az alkotmányban, illetve a Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvényben megfogalmazott kötelezettségeinek. A bizottság kisebbségben maradt tagjai a legfőbb ügyész bizottsági meghallgatása során választ kaptak a feltett kérdésre, és arra a megállapításra jutottak, hogy a legfőbb ügyész nemcsak az interpelláció kivizsgálása során, de az interpelláció alapját képező eljárásban is maradéktalanul eleget tett az alkotmányban, illetve az ügyészségi törvényben megfogalmazott kötelezettségeinek.
A bizottság többsége által elfogadott jelentés 14 pontban marasztalja el a legfőbb ügyészt. Ebből a 14 pontból egyetlen pont, az első jelöl meg olyan jogszabályt, amelyet a többség álláspontja szerint a legfőbb ügyész megsértett. Ez az egy jogszabálysértésre való hivatkozás is teljes egészében téves, mivel a legfőbb ügyésztől olyan intézkedést várt volna el, amely az ügyészségi törvény megsértését jelentette volna a részéről.
A 14 pontból a 2. a közbeszerzési törvénybe ütközik; a 3. a polgári perrendtartással ellentétes; a 4. az ügyészség alkotmányos jogkörének megkérdőjelezését jelenti; az 5. és a 6. a bírósági törvénnyel ellentétes; a 7. szintén az ügyészség alkotmányos jogkörét kérdőjelezi meg; a 8. pont megállapításai ellentétesek a tényekkel; a 9. pont nem felel meg a valóságnak; a 10. és a 11. pont ellentétes az ügyészségi törvénnyel; a 12. és a 13. pontban foglalt elmarasztalások részben nem felelnek meg a valóságnak, részben pedig jogellenes elváráson alapulnak; és végül a 14. pontban foglalt elmarasztalás ellentétben áll a büntető törvénykönyvvel és a büntetőeljárás szabályaival. Tehát a bizottsági jelentésnek a legfőbb ügyészt elmarasztaló megállapításai közül egyetlenegy sem állja meg a helyét.
A kisebbségi véleményt megfogalmazó képviselők szerint a többségi állásponton lévő képviselők alapvető alkotmányjogi tévedése, hogy a legfőbb ügyész interpellálhatósága azt jelenti, hogy az Országgyűlés vagy az egyes országgyűlési képviselők felelősségre vonhatják a legfőbb ügyészt mérlegelési jogkörében meghozott döntései miatt. Ha ez a törekvés nem tévedésen alapul, hanem szándékos, úgy ez a törekvés ellentétes az alkotmánnyal.
A bizottság kisebbségi véleményen lévő tagjai szerint az interpellációval kapcsolatos alkotmányügyi bizottsági eljárás nem volt más, mint jogi köntösbe bújtatott politikai támadás a legfőbb ügyész ellen, melynek célja a legfőbb ügyész elmozdításához szükséges közjogi lépések politikai megalapozása. Ez az eljárás azon kívül, hogy alaptalan, alkotmányellenes is, mivel a legfőbb ügyész igazságszolgáltatási tevékenységében nem a parlament többségi akaratának, hanem kizárólag a Magyar Köztársaság alkotmányának és törvényeinek köteles magát alárendelni - ez a magyar jogállami igazságszolgáltatás egyik alapvetése.
Végezetül a bizottság kisebbségi véleményen lévő tagjai sajnálattal állapítják meg, hogy az interpellációval kapcsolatos eljárás során az Országgyűlés alkotmány- és igazságügyi bizottsága eddigi működésének mélypontjára jutott: olyan határozatot fogadott el, amely jelentősen rontja a bizottság szakmai és az Országgyűlés társadalmi megítélését.
(14.20)
Az interpellációval kapcsolatos eljárás következtében - figyelemmel más, a legfőbb ügyészhez intézett, el nem fogadott interpellációkra is - sérül az ügyészségnek - mint a nyomozások törvényességét felügyelő, valamint az állam büntetőjogi igényét érvényesítő alkotmányos intézménynek - a tekintélye, ezáltal az igazságszolgáltatás tekintélye is. Ennek a helyzetnek a kialakulásában a bizottság tizenhárom ellenzéki tagját felelősség nem terheli.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir