DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szintén a pénzügyminiszter úr érvelésének az egyik pontjával érdemes először kezdeni, hiszen új törvényalkotási elv készül Magyarországon, elballag a pénzügyminiszter egy szomszédos vagy európai ország pénzügyminiszteréhez, és megkérdezi, hogy mit szól majd ahhoz a törvénytervezethez, amit majd ebben az évben, tehát rá egy fél évre be fog nyújtani a Házban, és ha az egyetértését megkapja, az egy kiváló végső érv arra, hogy miért kell Magyarországon is bevezetni egy egyébként történelmében, gazdaságában, pénzügyi oldalról egészen más logikájú országnak a pénzügypolitikáját. (Keller László: Nem is ezt mondta.) Kétlem, hogy a francia pénzügyminiszter ismeri egyáltalán a magyar gazdálkodás folyamatait. Biztos, hogy ismeri az államtitkár úr munkáját is, majd elmondhatja Keller úr, hogy hogyan illeszkedik a francia közpénzügyi védelmi államtitkár munkájához, de most nem ez a téma, tehát javaslom, majd kérjen szót.
Igazából meggyőződésem szerint az egész folyamatot abból a szempontból kell górcső alá venni, hogy az európai uniós pénzbefogadás és lebonyolítás tekintetében ez segíti a folyamatokat vagy közömbös, vagy gyengíti. Márpedig ebből a szempontból egyértelművé tehető, hogy semmilyen ilyen érv el sem hangzott az átalakítás kapcsán, hogy ezáltal Magyarországnak az a bizonyos leendő százszázalékos támogatási lehetősége, amit kialkudtak, valóban egy hatékony lebonyolító rendszert fog megjeleníteni. Márpedig tudjuk, hogy egyébként ott nemhogy megtakarítás, hanem további intézményfelépítésre lenne szükség, és valóban a funkciók szétválasztása egy alapvető európai uniós pénzbonyolítási elv, egyébként Magyarországon is, azt hiszem, ez a helyes irány, ezért született meg a polgári kormány korábbi döntése.
Tehát a kérdés a következő, államtitkár úr: mennyiben és hogyan fogja javítani azt a pénzbefogadási hatékonyságot és lebonyolítást, amelyet egyébként az európai források befogadása érdekében szeretnénk mindannyian itt a magyar parlamentben?
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir