DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt gondolom, hogy nem figyeltek kellő mértékben az ellenzéki képviselő urak az elhangzottakra, de akkor megismételném. Az átalakulás eredményeképpen egyrészt bérletidíj-megtakarítás, másrészt szolgáltatói kedvezmények, harmadrészt kapacitások jobb kihasználása révén, negyedrészt “az informatikai fejlesztéseket nem kell párhuzamosan végrehajtani” okból a következő években több mint félmilliárd forintos pénzügyi megtakarítás érhető el.
A második, amit félreértettek az ellenzéki képviselők, és ezt szeretném még egyszer pontosan elmondani, nehogy a félreértés megmaradjon vagy maradandóvá váljon; Domokos képviselő úr, nem arról volt szó, hogy bárkinek a jóváhagyását, beleegyezését, kvázi pecsétjét kérte volna bárki arra az átalakítási szándékra, ami Magyarországon megfogalmazódott, hanem arról volt szó, hogy mint ahogyan más kérdésekben is konzultációt folytatott le a magyar pénzügyminiszter egy európai uniós országbéli kollégájával, ebben a kérdésben is éppen beszéltek erről, és tulajdonképpen ebben a kérdésben egyetértésre jutottak.
De hogy még véletlenül se legyen úgy, ahogy képviselő úr feltételezte, ha ismeri a francia rendszert, ha ismeri a francia kincstári rendszert, akkor tudja, hogy ez a magyar egyáltalán nem az lesz, mint ami a franciaországi gyakorlat. A magyar az átalakítás után is teljesen más lesz, ez egy magyar kincstári rendszer lesz, hiszen Magyarország specialitásait, Magyarország azon körülményeit veszi figyelembe, ami éppen most a 2003-as, 2004-es években jellemző Magyarországra. És hogy ne legyen aggály abban sem, ez a rendszer teljesen nyilvánvalóan képes lesz arra, hogy az uniós források befogadását, sőt megfelelő, hiteles nyomon követését és megfelelőképpeni integrálását a magyar pénzügyi rendszerbe is biztosítani fogja tudni. Erre nézve már folytattunk le egyeztetéseket az Európai Unió illetékeseivel, és úgy gondolom, hogy megnyugtató válaszokat is kaptunk.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir