TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Röviden reflektálandó Demeter képviselőtársam véleményére, a támogatás kérdéséről.
Szeretném azért elmondani, megint csak a jegyzőkönyvi hűség kedvéért, hogy abban a bizottságban, a rendészeti bizottságban, amely egyébként ezzel a kérdéssel valamilyen köszönő viszonyban van, érdekes módon teljesen egyhangú volt a támogatása a törvényjavaslatnak. Valószínűleg valami kommunikációs zavar lehet ott önöknél, mert ezek szerint nem adták át a feladatot a rendészeti bizottságnak, hogy ott is le kell szavazni vagy megpróbálni leszavazni. Most tehát legalábbis kettős álláspont van a Fidesz berkeiben, ami az önök problémája természetesen, csak ennek a törvényjavaslatnak az egyik bizottságban teljes támogatása van, a másikban pedig teljes elutasítása van. Elég nagy ez a távolság ahhoz, hogy kezelhető legyen; de mondom, ez az önök problémája.
A másik: képviselő úr, ön körülbelül 10-12 percet beszélt a törvényjavaslattal kapcsolatban, 8 perc elteltével tért rá a törvényjavaslat eredeti kérdéseire, tehát 8 percig másról beszélt, majd ezt követően is áttért olyan kérdésekre, amelyek, továbbra is azt mondom, nem tárgyai ennek a benyújtott javaslatnak. Én azt gondolom, hogy ön azzal, hogy most elővett egy 2000 decemberében ön által írt levelet, és azt itt az Országgyűlésben felolvasta, egyet bizonyított: hogy az önök időszakában ezt a kérdést nem tudták megoldani. Ez masszív tény, nincs vele gond, csak vegyék tudomásul. Mi meg fogjuk oldani, azt is jelzem, természetesen ennek az egy évnek nem ez volt a központi kérdése; egy kérdést tűztünk magunk elé, szétbontva a problémát, egyrészt azt, hogy a jogharmonizációs feladatot elvégezzük, másrészt valóban egy időálló, olyan törvényjavaslat kerüljön kidolgozásra, amely a szakmai kritika próbáját kiállja. Ezzel fogunk jelentkezni; addig, kérem, erről vitatkozzunk, és kérem, fogadjuk el.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir