SIMON GÁBOR

Full text search

SIMON GÁBOR
SIMON GÁBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A kormányprogramban jelentős hangsúlyt kap az információs társadalom kialakításának a felgyorsítása. Kiemelt kormányzati célként fogalmazódik meg, hogy a kor követelményeihez igazodóan hazánkban is egyre többen élhessenek az informatika által nyújtott lehetőségekkel, és ezáltal aktív részesei lehessenek a tudásalapú társadalom kialakításának.
Informatikával foglalkozó képviselőként örömmel üdvözlöm, hogy az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatai között a közművelődési és közgyűjteményi dolgozók számára is lehetőség nyílott arra, hogy személyi számítógépek beszerzésére és az internet használatára támogatást igényelhessenek. Ez a társadalmi kör, ez a szakma, amely a kultúra elterjesztésében, a tudásalapú társadalom kiépítésében jelentős részt vállalt az elmúlt években, ugyanis nem kapott kellő megbecsülést, kellő figyelmet. Hogy e körben is mekkora igény van az informatikai eszközök használatára, azt mutatja a pályázat sikere, hiszen tudomásom szerint több ezer ilyen jelentkezést nyújtottak be.
Ugyanakkor a pályázat lebonyolításával kapcsolatban felvetődött az egyszerűsítés igénye az érintettek körében. Képviselői fogadóórámon egy könyvtáros keresett meg azzal, hogy a pályázat benyújtásakor is kitöltettek vele adatlapokat, nyilatkozatokat, amelyeket a munkáltatójával is igazoltatnia kellett, és előre aláíratta a támogatási szerződést is vele. A nyertes a minisztériumtól értesítést kapott a sikeres pályázatról, azonban ahhoz, hogy hozzájusson az elnyert számítógéphez, több nyomtatványt kellett ismételten kitöltetnie, és egy katalógusból kellett kiválasztania a számítógépet. Ez megítélésem szerint elég bonyolult rendszer, ugyanis a katalógust például nem küldték meg, csak az interneten érhető el.
Arra kérem tehát miniszter urat, tájékoztasson arról, miért van szükség ennyi papírra ahhoz, hogy a nyertesek hozzájuthassanak a számítógépeikhez, mit kell tenniük a nyerteseknek ahhoz, hogy a gépeiket minél előbb megkaphassák, és nem lehetett volna-e valamilyen egyszerűbb formában mindezt lebonyolítani.
Várom miniszter úr válaszát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir