ELNÖK (Mandur László)

Full text search

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Országos Rádió és Televízió Testület elnökének megválasztása. A köztársasági elnök úr és a miniszterelnök úr 1/2003. (I.14.) számú együttes határozatukban megállapították, hogy dr. Körmendy-Ékes Judit, az Országos Rádió és Televízió Testület elnökének megbízatása 2002. december 3-án kelt lemondására tekintettel 2003. január 1-jével megszűnt. A rádiózásról és televíziózásról szóló törvény 33. §-a értelmében az ORTT elnökének személyére a köztársasági elnök és a miniszterelnök együttesen tesz javaslatot. E törvényi felhatalmazás alapján a köztársasági elnök és a miniszterelnök az Országos Rádió és Televízió Testület elnöki tisztségére Hajdu Istvánt jelöli. Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy megválasztása esetén Hajdu István megbízatása a médiatörvény 38. § (2) bekezdése értelmében a testület megbízatásának hátralévő időszakára szól.
A köztársasági elnök és a miniszterelnök urak jelölését az Országgyűlés elnöke H/2529. számon terjesztette elő. Ezt, valamint a jelölt önéletrajzát valamennyien kézhez kapták.
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a kulturális bizottság Hajdu Istvánt meghallgatta, és megválasztását támogatja.
(17.30)
Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. A személyi javaslatról vita nélkül határoz az Országgyűlés. Felhívom a figyelmüket, hogy az ORTT elnökének megválasztásához a médiatörvény 33. § (1) bekezdése alapján az országgyűlési képviselők több mint felének igen szavazata szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Hajdu Istvánt az Országos Rádió és Televízió Testület elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 324 igen, 19 nem és 4 tartózkodás mellett Hajdu Istvánt az Országos Rádió és Televízió Testület megbízatásának hátralévő idejére elnökének megválasztotta. (Taps. - Hajdu István a páholyban feláll.)
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében eredményes munkát és sok sikert kívánjak Hajdu Istvánnak a testület élén. (Taps. - Hajdu István a páholyban feláll.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir