DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Úr! Április 17-én egy éve lesz, hogy az akkor még kormánypártként működő Fidesz szerződést kötött a Magyar Postával Orbán Viktor levelének kampánycsend előtti kézbesítésére. A példátlanul rövid határidejű teljesítés árának kiszabása során a Posta - a vezérigazgató beszámolója szerint - rendkívüli kedvezményeket nyújtott a Fidesznek, darabonként 30 forintért vállalta a 3,6 millió levél kézbesítését. A volt kormánypártnak azonban a 11 hónapos fizetési határidő is rövidnek bizonyult. A 109 millió forintos számlát azóta sem egyenlítették ki, a Posta pedig peres úton kívánta behajtani követelését.
A Fidesz érvelése szerint az összeg visszatartásának az az oka, hogy a Posta nem teljesítette teljes mértékben a szerződésben meghatározott feltételeket, hiszen 640 ember nem kapta meg a volt miniszterelnök levelét. A részvénytársaság a 640 esetet egyenként kivizsgálta, az eredményt pedig eljuttatta a bírósághoz. A Fidesz ez ellen nem tett észrevételt, holott erre 30 napja lett volna. Ezek után viszonylag gyengének tűnik az ellenvetés, főleg, hogy a 640 mindössze 18 tízezreléke a 3,6 milliónak.
A Magyar Posta Rt. kontra Fidesz per a jövő héten folytatódik, és nem kívánok prejudikálni, de úgy gondolom, hogy kérdéseim a bírósági eljárástól függetlenül is megválaszolhatóak. Kérdezem tehát az elnök urat, szerepel-e a Fidesz által a 2002. évi országgyűlési választásokra fordított pénzeszközökről benyújtott elszámolásban a Postának járó 109 millió forint.
Feltéve, hogy ez az összeg nem szerepel az elszámolásban, ha mégis számolni kellene vele, túllépné-e ezáltal a párt, és ha igen, mennyivel, a törvény szerint a kampányra fordítható megengedett keretet? Végül: ha a keret túllépését állapítják meg, milyen intézkedéseket tervez a Számvevőszék?
Kérem válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir