ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Igen, elfogadom.
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Még talán szerencsésebb is, hogy önhöz intézem a kérdésemet, hisz '97-ben, annak idején, amikor ön miniszter volt, beszéltünk a mentőállomások kérdéséről, és ezen mentőállomások sorában Tüskevár telephellyel egy új mentőállomás létesítése kapcsán akkor ön is elfogadta az érveinket.
'97-hez képest a 8-as számú főútvonal leterheltsége körülbelül az ötszörösére növekedett. Ajka városától és Sárvártól Tüskevár 30-30 kilométerre van, tehát ha adott esetben sürgősségi betegszállításról van szó, a leterheltség miatt, illetve a kamionforgalom is óriási, nemhogy 15 perc alatt, de 40 perc alatt sem érhető el a legkisebb település.
Itt szeretném felsorolni, hogy a 8-asra számos zsáktelepülés is fel van fűzve, és a Somló környékének, a Somló hátsó részének az ellátottsága ebből a szempontból annyira gyenge, hogy adott esetben Adorjánháza, Nagypirit, Kispirit, Oroszi, Iszkáz, Dabrony, Nagyalásony településrészek ugyanabba a kérdéskörbe tartoznak, mint például Tüskevár.
Én kérem a miniszter asszonyt és az államtitkár urat, vizsgálják felül ezt még egyszer, hiszen az előző kormány idején közel 15 új mentőállomás építése folyamatban volt és megtörtént - folyamatosan történik az új mentőállomások telepítése. Tüskevár esetében a képviselő-testület is meghozta azt a döntést, hogy ha a kormányhatározatnak megfelelően, ami az előző kormány időszakában el lett fogadva, sor kerül a telepítésre, akkor Tüskevár települése nyitott egy új mentőállomás befogadására.
Kérdezem újólag az államtitkár urat az akkori, általunk közösen is megfogalmazott tüskevári mentőállomás kapcsán, hogy az erre vonatkozó kormányhatározat után a jelenlegi kormánynak szándékában áll-e Tüskevárra egy mentőállomás telepítése, hiszen az Unióban is egyfajta előírás, hogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) legalább 15 percen belül a beteg elérhetővé váljon.
Kérem a kérdésemre a választ megadni. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
(15.30)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir