IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Pap János említette Mosonmagyaróvár helyzetét; valóban nehéz helyzetben van a település, hiszen komoly forgalmat kell lebonyolítania a hármas határ vidékén. Ezt jól jelzi a két vasútvonal, két autópálya találkozása. Sőt, a tervek szerint, ahogy elnéztem a térképet, szerepel egy harmadik vasútvonal is, a meglévő régi vasútvonal, amely kacskaringózik a gyorsforgalmúak között.
Éppen ezért egy kicsit furcsa számomra, hogy a módosító javaslat nem kapott támogatást a bizottságban, ami azt jelenti, hogy amikor a főutak helyzetét újragondoljuk, akkor a Rajkán áthaladó főútvonalat is gondoljuk át. Elindul Mosonmagyaróvárról Bezenye felé, Bezenyén továbbmegy, és valahol Rajkára kellene kiérnie. Nem tudom, hogy ez azt jelenti-e, hogy esetleg kivezetnék az autópálya felé, az kicsit furcsa lenne, hiszen két vasutat is keresztezni kellene. Ezen a módon tehát, én úgy hiszem, ez a megoldás semmiképpen sem jó.
Hogy a logisztikai központok elhelyezkedése milyen az országban, azt hiszem, ilyen szempontból nehéz helyzetben van a tervező, hiszen Magyarország rendkívül komoly tranzitforgalmat bonyolít le, és nagyon sok helyen meg lehet határozni a logisztikai központokat. Mindenképpen a figyelmükbe ajánlanám azt, hogy Magyarország határforgalmának a 40 százaléka Győr-Moson-Sopron megyén keresztül zajlik, azaz az északi oldalon Mosonmagyaróváron és térségében, míg a nyugati oldalon Sopronban és térségében, tehát ilyen szempontból mindenképpen indokolt az, hogy Sopron mellett Mosonmagyaróvár is kapjon logisztikai központi szerepet.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir