IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Államtitkár Úr! Tisztelt Országgyűlés! Két témakörben szólnék. Az egyik a 33. ajánlásszám alatt benyújtott módosító indítványom, amelyhez ma már egy kapcsolódó módosító indítványt benyújtottam, hogy jó helyre kerüljön.
A módosító indítvány a 2. számú térképmellékletet érinti, ahol a Magyarországról kivezető gyorsforgalmi úthálózat szomszédos vagy más országok városait érintő nyilak szerepelnek. Azt javaslom, hogy írjuk ki ezeket a településeket magyarul is; tehát nemcsak magyarul, hanem magyarul is tüntessük fel. Azt gondolom, hogy egynémely esetben ez szerencsésebb lehet.
A másik még egy kitétel; tehát ez a módosító javaslat nemcsak azokat a településeket érinti, amelyek a régi Magyarországhoz, Nagy-Magyarországhoz tartoztak, hanem minden olyan települést, amelynek… - például Venezia nem volt Magyarország része sosem, sajnos, de úgy gondolom, hogy a “Velence” nevet alá lehetne írni egy kis zárójelben, hogy tudjuk, nem is csak azért, hogy tudjuk, hanem, hogy a magyar térképészeti szokásoknak megfelelően ez szerepelhessen.
A másik módosító indítvány, amelyről szólni szeretnék, a 174-es módosító indítvány. A minisztériumi képviselőkkel konzultáltam a szünetben. Úgy néz ki, hogy ezt a módosító indítványt egy kapcsolódó módosító indítvánnyal kellene megerősíteni, amelyben a “Nyitra” felirat, “Nagyszombat” felirat helyett Dunajská Streda, Dunaszerdahely szerepelne. Mivelhogy a részletes vita lezárásáig lehet kapcsolódókat benyújtani, és nem tudom, hogy az elnök úr hány hozzászólót tud a tábláján, de vélhetően már nagyon kevesen vannak, ezért azt javasolnám, vagy a jövő heti egyeztetésen, az államtitkár úr jóváhagyásával (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) ezt a pontosítást tegyük meg a térképen, vagy pedig a bizottsági ülésen bizottsági módosító indítvány keretében szerepelhessen.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir