DR. HILLER ISTVÁN

Full text search

DR. HILLER ISTVÁN
DR. HILLER ISTVÁN oktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A képviselő úrnak arra a címben feltett töprengő kérdésére, hogy jövőbe látás vagy amnézia forog-e fenn, úgy látom, azt kell válaszolnom, hogy amnézia. Ön ugyanis kevesebb mint egy hete, először az Oktatási Minisztérium épülete előtt, majd az Oktatási Minisztérium épületében, a miniszter meghívására, a miniszter irodájában e témában nemcsak kérdéseket tett fel, hanem információim szerint tájékozódott és válaszokat is kapott.
(15.40)
Így nyilván ezt elfeledve kellett hogy feltegye most ismét - kevesebb, mint egy hét eltelte után - a tisztelt Ház nyilvánossága előtt is ezt a kérdést. Így aztán szívesen elmondom ismételten azt, ami ott elhangzott: az oktatási tárca álláspontja szerint a jelzett eljárás törvényes volt. A pályázat kiírására ugyanis csak a finanszírozás megteremtésének garanciája, vagyis Magyarország költségvetésének elfogadása után, a december 23-a utáni időpontban volt törvényes mód és lehetőség - ez meg is történt. A most kötendő szerződés átmeneti időszakra, vagyis tíz hónapra szól, annak érdekében, hogy minden szolgáltató cégnek legyen elég ideje a felkészülésre. A több évre szóló szerződést, a közbeszerzési pályázatot áprilisra írja ki az Oktatási Minisztérium.
A független közbeszerzési döntőbizottság 2003. március 11-ére tűzte ki a mondott téma tárgyalását, ezen tárgyalás lefolytatását követően a jogvita eldöntése a közbeszerzési döntőbizottság feladata, és nem másé, különösen nem a politikáé. Ahogy ezt a jelenlegi kérdésében a képviselő úr is feltételes módban mondta, hogy március 1-jétől megszűnhetett volna a szolgáltatás, helyes volt, hogy feltételes módban tetszett mondani, hiszen nem lett tényszerű, tudniillik nem szűnt meg, jelen pillanatban is ennek az összes előnyeit tanárok, diákok, a Sulinet összes használója élvezheti. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir