DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Két dologban szeretnék vitatkozni Józsa Istvánnal, mert amit mondott, az nagyon fontos. Az egyik: azokban az adatokban, amelyeket említettem, nem szerepel a MOL gázágazatában létrejött létszámváltozás, ilyen értelemben pontosan az a lehetőség, hogy kiviszünk bizonyos szolgáltatásokat külső munkavégzésre, és annak alapján szerződéssel számlázunk, nincs benne. Az én adataim meghatározóan a területi gázszolgáltatókra vonatkoztak, azok esetében pedig csak egészen elenyésző hányadban követték a gyakorlat szerint ezeket a megoldásokat.
A másik, amivel vitatkoznék: azzal egyetértek, hogy semmiféle árszabályozás, árkiegészítés nem szolgál a szociális problémák alapvető kezelésére. Csak azt szeretném mondani - mivel még nem készült el egyértelműen az a szabályozás, hogy kik, hogyan és miként kapnak kiegészítést -, hogy ez a bizonyos alapszolgáltatás az Európai Unió joggyakorlatában ismert. Ha ebből a szempontból megnézzük, akkor - az uniós szempontokat is alapul véve - a szakértők egyetértenek abban, hogy egy blokktarifa lenne alkalmas arra, hogy ilyen értelmű kiegészítéseket biztosítson, ahol az alsó korlát nem nulla, a felső korlát pedig az alapszolgáltatás jellegű átlagos fogyasztás.
Azt mondják a szakértők, hogy a hazai gázfogyasztáson belül az alapszolgáltatást célszerű a fűtési célú felhasználáshoz kapcsolni, ez a felhasználás átlagosan 1000 köbméter/év/lakás felett kezdődik, és a lakás méretétől függően 3000 köbméter/év/lakás értékig terjed. Az a mi alapvető kiegészítésünk, hogy ehhez hozzá kell rakni a családban élő gyermekek számát, annak megfelelően a gyermekenkénti kiegészítést, valamint a kisnyugdíjasokra és a szociális rászorultakra vonatkozó kiegészítést. Ezt az Unió nem tiltja, ennek az értéke 300-500 köbméter/év/lakás/fő lehet a szakértői becslések szerint. És ha ezt hozzáteszik, akkor egy sokkal igazságosabb tarifarendszert fogunk kapni.
Köszönöm, elnök úr.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir