DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem szeretnék újabb vitákat gerjeszteni, de Józsa képviselő úrnak volt egy mondata, amire muszáj néhány szót szólnom. Úgy gondolom, kimondottan csak szakmai alapon vitáztunk a gazdasági bizottságban, de itt, a plenáris ülés keretében magától értetődő, hogy mindennek a politikai tartalmát is elő kell vennünk, és alaposan meg kell rágnunk.
Úgy hiszem, a vitában felszólalók közül senki nem vitatta, hogy a magyarországi energiaárak és az európai uniós energiaárak hol állnak egymáshoz. Azt hiszem, ez teljes egészében igaz a villamos energia szempontjából. Itt arról van szó, és ha tetszik, ha nem, ez hétköznapi politikai kérdés, hogy a béreket is nézni kell, mert nekünk, politikusoknak kötelességünk és felelősségünk a gazdaságban bizonyos fokú rend, bizonyos fokú harmónia megteremtése. Nem szakaszthatunk az ország nyakára olyan áremeléseket, amelyeket képtelenek megfizetni, nem szakadhatunk el a valóságtól, nem szakadhatunk el attól, hogy mi a lakosság teljesítőképessége, hogy milyenek Magyarországon a bérek.
Nagyon reménykedünk abban, hogy a bérek megfelelő gyors ütemű növekedéssel elérik majd az európai uniós átlagot, és azt hiszem, akkor jön el annak az ideje, hogy akkor arról is vitatkozhatunk majd, hogy a fogyasztói árak is érjék el az európai uniós árakat. Sajnos, azt hiszem, hiú ábránd ebben gondolkodni, mert ha szétnézünk, az árak gyorsabban növekednek, mint a bérek. Az árak kérdésében már nagyon harmonizáltuk magunkat az Unióhoz. Azt hiszem, nekünk éppen ezért ebben a feltételrendszerben, nem is úgy fogalmaznék, hogy politikusként vagy politikusan kell gondolkodnunk, hanem nagyon is szociális irányultsággal, vagyis felelősséggel (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) azok iránt, akik nehéz körülmények között élik meg hétköznapjaikat.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir