DR. NYITRAI ZSOLT

Full text search

DR. NYITRAI ZSOLT
DR. NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Egy évtizedekkel ezelőtt alkotott rendelet bevezette a gyes plusz pótlékrendszert, amely szerint a gyermekek számának függvényében a gyermekgondozási segély mellé járt a jövedelempótlék is. Ezt az összeget 1994. szeptember 1-jével havi 6700 forintra emelték. 1996. április 15-étől lehetőség nyílt ennek a mindenkori öregségi nyugdíjminimuméval megegyező gyesre történő átváltására. Sokan maradtak az előző megoldásnál, valószínűleg azért, mert az egy főre eső jövedelemtől függött. A jogszabályt, amely az ominózus pótlékról rendelkezett, nem módosították akképp, hogy az így folyósított 6700 forint csak az 1996. április 15-e előtti rendelkezések alapján megállapított gyes mellé járna.
A Somogy Megyei Bíróság három kismama ügyében hozott jogerős ítéletet, amelyben több évre visszamenőleg havi 6700 forint és annak kamatai megfizetésére kötelezi a területi államháztartási hivatalt. Amennyiben az összes érintett kismama benyújtja, benyújtaná a keresetét, akkor az a számítások szerint akár százmilliárdos összeg is lehetne.
Tisztelt Államtitkár Úr! A területi államháztartási hivatal szerint Heves megyében a vizsgált időszakban hatezer kismamát érinthet az ügy. A megyei területi államháztartási hivatal vonalai, telefonvonalai égnek, a kismamák úton-útfélen érdeklődnek, ők vajon mire számíthatnak, ők mit tegyenek, hogy megkapják a Somogy Megyei Bíróság ítélete alapján elvileg őket is megillető összeget, visszamenőleg, kamatostul. Mekkora összeggel számolnak önök a Heves megyei kismamák ügyében?
Államtitkár Úr! Várom a válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir