HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Miniszter Úr! Egy közösség életében fontos (Az elnök megkocogtatja a csengőt.), hogy a kiemelkedő teljesítmények méltó megbecsülést kapjanak. Félő azonban, hogy ha a kitüntetéseket párthovatartozás, és nem elismerésre méltó teljesítmények alapján adományozzák, akkor ismét könnyen utat téveszthetünk.
Amikor a szocialista kormány tavaly augusztus 20-án, régi reflexeire hallgatva, ezt a gyakorlatot kezdte el folytatni, még nem szóltunk. Gondoltuk, csak a kampány heve és lendülete vezette önöket tévútra. Csakhogy eltelt immár közel egy év, és most már látjuk, hogy nem egyszeri eltévelyedésről van szó. Természetesen tisztelet és köszönet illeti azokat, akik valóban kiemelkedő teljesítményükért kaptak elismerést, de van néhány magyarázatra szoruló eset.
Tisztelt Miniszter Úr! Az ön miniszterelnöke azt mondta, hisz abban, hogy kormány igazi változást csak akkor tud elérni, ha nem egyszerűen pártok, hanem a nemzet kormányaként viselkedik. Ön szerint a nemzet kormánya megengedheti, hogy a miniszterelnök egykori MSZMP-s párttársainak adjon kitüntetést, ahogy a miniszterelnök adott Hetényi István volt pénzügyminiszternek, vagy Békesi Lászlónak, aki ráadásul Csehák Judit jelenlegi egészségügyi miniszter férje, vagy Balogh Sándornak, a Szocialista Párt Baloldali Tömörülés Platform tiszteletbeli elnökének? Ön szerint a nemzet kormánya megengedheti, hogy a szocialista miniszterelnök szocialista polgármestereket tüntessen ki? Hogy “A honvédelemért” kitüntető cím birtokosa az lehessen, aki kilenc hónapig a Honvédelmi Minisztérium sajtószóvivője, és ne az, aki hosszú évekig, évtizedekig védi a hazát? Ön szerint a nemzet kormánya megengedheti, hogy a vám- és pénzügyőri dísztőri elismerést Magda Sándor MSZP-s képviselő kapja, aki egyes hírek szerint a képviselői mandátumához ingyen osztogatott gulyással jutott?
Kérdezem a miniszter úrtól: ön szerint ez az Európában példátlan kitüntetési gyakorlat erősíti (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a demokráciát, és a magyar társadalom egyesítését szolgálja?
Várom a válaszait. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir