DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az Európai Parlament tagjainak választására 2004 júniusában kerül sor. A határozati javaslat tárgyalását azért kérte a kormány az Országgyűlés rendkívüli ülésén, mert a szavazás lebonyolításának előkészítése, a közbeszerzési eljárások megindításának pénzügyi lebonyolítása megköveteli, hogy a tisztelt Országgyűlés még ebben az évben hozza meg a döntését.
Természetesen a választások pénzügyi előterjesztését csak akkor lehetett korrekt módon az Országgyűlés elé terjeszteni, amikor már ismertük az európai választási törvényt illetően azt a végleges változatot, amelyet az Országgyűlés elfogadott, ezért tehát az előterjesztés most az Országgyűlés elé kerül. E határozati javaslat értelmében az előterjesztés 4 milliárd 350 millió 816 ezer forintban jelöli meg a választási feladatok végrehajtásához szükséges összeget. Ebből az összegből kell fedezni a választással kapcsolatos személyi és dologi kiadásokat, a beruházási költségeket egyaránt.
A kiadások összetételére vonatkozóan a számszerűsíthető tételek megtalálhatók az előterjesztésben, ezért itt ezt most nem kívánom szóban részletesen a tisztelt képviselőtársaimnak bemutatni. Mindösszesen arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy új feladatot jelent a külképviseleti szavazás feltételeinek a megteremtése, aminek a mikéntjéről az európai parlamenti választásról szóló törvény elfogadásakor az Országgyűlés döntést hozott. Ennek a fedezete is itt szerepel az előterjesztésben: 432 millió forintot irányoz elő az előterjesztés ennek a feladatnak az elvégzéséhez. Ebben az összegben szerepel a szavazatszámláló bizottság kiutazási költségein túl a szavazóhelyiségek kialakítása, a választási, szavazatösszesítési feladatok ellátásának a költsége is.
Tisztelt Országgyűlés! A javaslatban szereplő összeg szükséges és elégséges mértékben biztosítja valamennyi választási feladat teljesítését, amelynek felhasználását a törvény rendelkezéseinek megfelelően az Állami Számvevőszék ellenőrzi. Kérem ezért a tisztelt Országgyűlést, hogy a beterjesztett határozati javaslatot vitassa meg és fogadja el. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir